Osmaniye'de feci kaza: 14 ölü

Osmaniye'de geziden dönen öğrencileri taşıyan midibüs sulama kanalına devrildi. Kazada 14 kişi hayatını kaybetti.

Osmaniye'de feci kaza: 14 ölü
Hatay'dan gezi için Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı'na gelen öğrencileri taşıyan midibüs, dönüş yolunda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Cevdediye Kasabası yakınlarında sulama kanalına devrildi. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen su kesildi. 7 kişi olay yerinde 2 kişi de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Kazada 9 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öğrencilerin, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki 5 Temmuz İlkokulu'nda okudukları öğrenilirken, yanlarında velilerinin de bulunduğu belirtildi. Ölenlerin içeresinde velilerin de olduğu öne sürülürken, Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik olay yerine gelerek AFAD ve itfaiye ekiplerininin çalışmaları konusunda bilgi aldılar. Ekiplerin, kayıp öğrenci ya da veli olma ihtimaline karşı sulama kanalında yaptığı çalışma devam ediyor.


ÖLÜ SAYISI 13'E ÇIKTI


Osmaniye'deki arama çalışmalarına Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sualtı polisleri de katıldı. Sulama kanalı içerisinde yapılan aramada, 3 kişinin cesedine daha ulaşılırken, 1 kişi de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Son açıklanan rakamlara göre ölü sayısı 13'e yüskelirken, hastanede tedavi edilen 23 yaralıdan 4'ünün durumunun ise ağır olduğunu bildirildi. Osmaniye Valisi Kerem Al gazetecilere yaptığı açıklamada, midibüs içerisinde 36 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. 

Gezinin 5 Temmuz İlkokulu'nun resmi bir etkinliği olmadığını kaydeden Vali Al, öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerdin birinin sulama kanalına devrilmesinin ardından diğer araçtakilerin onları kurtarmak için polis, jandarma ve 112 Acil'i arayarak yardım istedikleri belirtti.

ÖLÜ SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Kazadan sonra eiplerin sulama kanalında yaptıkları araştırmada 1 cesede daha ulaşıldı. Bununla birlikte kazada ölü sayısı 14'e yükselirken, 26 kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirlendi. Ölenlerden 3'ünün kız, 3'ünün ise erkek öğrenci oldukları 8 yetişkin içinde ise midibüsün şoförü ile muavininin de bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KAZAYI DUYAN OKULA KOŞTU

İskenderun’dan Osmaniye’ye gezmeye giden 5 Temmuz İlköğretim okulu öğrenci, öğretmen ve velilerin bulunduğu midibüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları okula koştu. Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan 5 Temmuz İlköğretim Okulu'na kaza haberinin ardından velilerin akınına uğradı. Okulu açık tutan öğretmen ve okul aile birliğinin yanı sıra birde ambulans hazır bekletildi. Veliler, sınıflarda asılı bulunan listelerdeki isimlerin yanında yazılı telefon numaralarını alarak tanıdıklarına ulaşmaya çalıştılar.
Okula gelen velilere yardımcı olmaya çalışan Kurtuluş Mahalle Muhtarı Hikmet Sağlam, çok üzüldüklerini belirterek, öKazada yaralanan ve hayatını kaybedenlerinin birinci derecede yakınları Osmaniye’ye gittiler. Burada duyup gelen tanıdıklar, arkadaşları ve yakınlarıö dedi.
Bu arada geziye giden iki midibüsten kazayı 31 KLY 39 plakalı midibüsün yaptığı belirlendi. 

ÖLENLERDEN 13'ÜNÜN İSMİ BELİRLENDİ

Kazada ölen 14 kişiden 13'ünün ismi kesinleşirken, 1 kişinin kimliğini belirlemek için çalışmalar devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Cumhuriyet Savcısı'nın Osmaniye Devlet Hastanesi Morgu'nda yaptığı incelemenin tamamlanmasının ardından Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne götürülecek. Hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:
"Ferruhşah Esen (Midibüs şoförü), Hayriye Nur Seviner, Nehir Uludağ, Sevgi Ayas, Umut Ayas, Ahmet Cebeci, Bahadır Karakurt, Beritan Geyik, Sultan Geyik, Baver Geyik, Meral Sarı, Yağmur Keskin ve Merve Gül Pembe."

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞTIKTAN SONRA SULAMA KANALINA DEVRİLMİŞ

Osmaniye Valiliği'nin yaptığı yazılı açıklamada, midibüste kaç kişinin bulunduğu tam olarak bilinmediği için sulama kanalında arama ve kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.
Bu arada midibüsün, plakası ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan bir otomobil ile çarpıştıktan sonra kontroldan çıkarak sulama kanalına devrildiği belirtildi. Hatay Valisi Ercan Topaca da Osmaniye'ye gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

SON KİŞİNİN DE KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Hayatını kaybedenlerden arasında kimliği belirlenememiş olan kişinin Müzeyyen Keskin olduğu açıklandı. Hayatını kaybeden 14 kişinin yaşları henüz açıklanmazken, Beritan Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Merve Gül Pembe, Baver Geyik ve Umut Ayas'ın çocuk, Hayriye Nur Seviner, Sevgi Ayas, Ahmet Cebeci, Sultan Geyik, Feruşah Esen (midibüs şoförü) ve Müzeyyen Keskin'in ise yetişkin olduğu bildirildi. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kazanın ardından Osmaniye'ye geldi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Osmaniye'de 8'i çocuk 14 kişinin öldüğü, 26 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili bilgi almak ve çalışmaları incelemek için gece kente geldi. 
Saat 03.00 sıralarında Ankara'dan hava yolu ile Adana'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, buradan da kara yolu ile Osmaniye'ye geçti. İlk olarak Osmaniye Polisevi’ne giden Bakan Akdağ, burada Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ve Hatay Valisi Ercan Topaca’dan bilgi aldı. Bakan Akdağ daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesi’ne geçerek yaralıları ve yakınlarını ziyaret etti. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Akdağ, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla hem ailelere destek olmak, hem de yapılan işlemleri yerinde görmek için Osmaniye'ye geldiğini belirten Bakan Akdağ, "Şunu da hemen gördüm, meseleye süratle müdahale edilmiş, hem yaralılar, hem de yaşamını kaybedenler için gerekenler yapılmış. Başsavcılığımız gerekli işlemleri süratli bir biçimde gerçekleştirmiş. Hastanemizde birkaç yaralı var ve durumu ağır olan yok. İnşallah bundan sonra da daha iyiye gider. Bir başka yaralımız ise İskenderun’a sevk edilmiş, onun durumunun biraz ağır olduğu söylendi" diye konuştu. İskenderun’da gerçekleşecek toplu cenaze törenine katılacağını aktaran Bakan Akdağ, "Gencecik insanlar, çocuklarımız, onların aileleri, Cenab-ı Hak hepsine rahmet eylesin, başımız sağolsun" diye konuştu.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki 5 Temmuz İlkokulu öğrencileri ve velileri, dün Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ile Aslantaş Milli Parki'nı gezdikten sonra akşam saatlerinde iki midibüs ile dönüşe geçmişti. Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye kasabası yakınlarında, içinde öğrenciler ile velilerin bulunduğu ve Feruşah Esen'ın kullandığı midibüs, önünde bekleyen TIR'ı sollayarak kavşağa girdi. Bu sırada kavşaktan gelen, plakası ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan otomobil ile çarpışan midibüs, kontrolden çıkarak sulama kanalına devrildi. Sualtı polisleri, AFAD ve itfaiye ekiplerinin saatler süren arama çalışması sonrası 8'i çocuk 14 kişinin cesedine ulaşılırken, 26 kişi de kazadan yaralı olarak kurtuldu. Hayatını kaybedenlerden midibüs şoförü otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, diğer 13 cenaze yakınlarına teslim edilerek Hatay'ın İskenderun ilçesine götürüldü. Kazada hayatını kaybedenler için bugün öğle namazına müteakiben İskenderun'da toplu cenaze töreni düzenleneceği açıklandı.
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER