Özel: Süleyman Soylu bütün faili meçhul cinayetleri üstlenmiştir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumartesi Anneleri'ne yönelik sözlerine tepki gösterdi. Özel, "Bununla bütün faili meçhul cinayetleri üstlenmiştir, sahiplenmiştir ve bundan sonra olacakları da cesaretlendirmiştir" diye konuştu.

Özel: Süleyman Soylu bütün faili meçhul cinayetleri üstlenmiştir
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumartesi Anneleri’yle ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Özel, “Gerçek demokrasilerde gerçek bakanlar herkesi kucaklar ve bir kayıp varsa faili meçhul varsa onu aydınlatmak devletin görevidir. Bununla bütün faili meçhul cinayetleri üstlenmiştir, sahiplenmiştir ve bundan sonra olacakları da cesaretlendirmiştir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Dolar kurundaki artış nedeniyle bazı yazılı basın organlarının zor durumda olduğunu söyleyen Özel, hükümetin önlem almasını istedi.

‘BARIŞÇIL EYLEMİN KARŞISINA ŞİDDETİ REVA GÖRDÜLER’

İstanbul’da Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eylemine izin verilmemesinin “vicdanları sızlattığını” belirten Özel, “Hükümetten bir özür beklerken Süleyman Soylu çıktı ve hepimizin dinlediği dünkü talihsiz açıklamayı yaptı. 700 hafta boyunca yapılmış, zaman zaman zorluklar yaşanmış ama genel olarak 700’üncü haftaya ulaşabilmiş olan barışçıl bir eylemin karşısına şiddeti reva görenler, özürleri kabahatlerinden de büyük bir şekilde hem kendilerini hem de partilerini ayıplı bir duruma getirmiştir” dedi.

Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasının devletin görevi olduğunu söyleyen Özel, “Gerçek demokrasilerde gerçek bakanlar herkesi kucaklar ve bir kayıp varsa faili meçhul varsa onu aydınlatmak devletin görevidir. Bununla bütün faili meçhul cinayetleri üstlenmiştir, sahiplenmiştir ve bundan sonra olacakları da cesaretlendirmiştir Süleyman Soylu” diye konuştu.

‘YA SOYLU ÖZÜR DİLEYECEK YA DA ERDOĞAN GEREKENİ YAPACAK’

Özgür Özel, 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi Anneleri’nden Berfo Kırbayır’ı anlattığı haberin videosunu göstererek, şunları söyledi: “Şimdi ya Süleyman Soylu çıkacak dün söylediği sözler için hepimizden özür dileyecek ya da Tayyip Erdoğan bu Süleyman Soylu’ya yapması gerekeni yapacak.”

‘AF İÇİN TOPLUMSAL MUTABAKAT ARAYALIM’

Bir gazetecinin MHP’nin af teklifi hazırlıklarını sorması üzerine Özgür Özel, “Bahçeli’ye şunu sorarlar. Sayıyorlar; terör suçları olmayacak, kadına yönelik şiddet suçları olmayacak, çocuk istismarı olmayacak. Bir de olacakları saysana. Mesela mafya örgütleri liderleri çıkacak mı? Kapkaççılar çıkacak mı? Çıkmayacakları saymak kolay, onu konuşuruz” dedi.

“Bir toplumsal mutabakat arayalım ve kim kimi af ediyor görelim” diyen Özeli şöyle devam etti:

“Bu açıdan CHP olarak kategori olarak hiçbir zaman affa karşı olmadık. Ama affa ilkesel bir şekilde bakıyoruz ve toplumsal mutabakat arıyoruz. Toplumsal mutabakat varsa parlamentoda aranması gereken siyasi mutabakattır. Evrensel ölçütler içinde kimsenin vicdanını rahatsız etmeyecek, en az mağdur, en yüksek memnuniyet yaratacak şekilde tartışılması, toplum tarafından sindirilmesi, topluma rağmen bir karar verilmemesi gerekmektedir. Yaklaşımımız budur.” (ANKARA/DHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER