Özgecan Aslan'ın faillerinin ifadesinde yaşanan kriz aşıldı

Tarsus’ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı öldüren 3 kişi avukat krizi çözüldükten sonra adliyeye sevk edildi.

Özgecan Aslan'ın faillerinin ifadesinde yaşanan kriz aşıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan’ın faillerinin ifadesinin alınmasında yaşanan avukat krizi aşıldı ve zanlılar Adliye’ye sevk edildi.

Sorguları yapılan zanlılardan minibüs şoförü Suphi Altındöken ile kendisine yardımcı olan arkadaşı Fatih Gökçe’nin sorgusunda avukat bulunurken, Necmettin Altındöken ifade verirken avukat bulunamamıştı.

Bu nedenle zanlıların adliyeye sevkinde sorun yaşanmıştı.

Mersin Barosu toplandı

Mersin Barosu Yönetim Kurulu bu sorunun çözümü için bir toplantı yaptı ve ‘yargının kilitlenmesini önlemek’ için bir avukatın görevlendirilmesine karar verildi.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı’nın talebiyle Mersin Barosu, şüpheli Necmettin Altındöken için avukat tahsis etti.

Saat 21.30 sıralarında İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan çıkartılan zanlılar, polis ve jandarma tarafından güvenlik çemberine alınan Tarsus Adliyesi’ne getirildi.

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorguları tamamlanan Ahmet Suphi A. ve babası Necmettin A. ile Fatih G’nin sağlık kontrolleri, karakola gelen doktor tarafından yapıldı.

Kontrolün ardından güvenlik önlemleri altında Tarsus Adliyesi’ne getirilen zanlılar binaya alındı. Delil torbaları da jandarma ekipleri tarafından adliyeye getirildi.

Bu arada, zanlıların, gözaltında bulundukları sürede farklı nezarethanelerde tutulduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER