Peşmergeler son yolculuklarına uğurlanıyor

Federe Kürdistan'ın Saadiye ve Celewla kentlerini DAİŞ saldırısına karşı savunurken yaşamını yitirdikten sonra çeteler tarafından toplu mezarlara gömülen peşmergeler, son yolculuklarına uğurlanıyor.

Peşmergeler son yolculuklarına uğurlanıyor
Federe Kürdistan'ın Saadiye ve Celewla kentlerini DAİŞ saldırısına karşı savunurken yaşamını yitirdikten sonra çeteler tarafından toplu mezarlara gömülen peşmergeler, son yolculuklarına uğurlanıyor. Bu gün Süleymaniye’de yapılan uğurlamaya YNK Politbüro Sorumlusu Mele Baxtiyar başta olmak üzere çok sayıda yetkili katıldı.


Saadiye kenti yakınlarında Kobaşi çevresinde toplu mezarlarda bulunan Germiyanlı peşmergelerden ilk 3’ü, Süleymaniye adli tıp kurumunda kimlik bilgilerinin kesinleşmesi ardından memleketleri olan Germiyan’da törenle toprağa verildi. Saat 13:00’da yapılan merasimle Germiyen meralığında defnedilen 3 peşmergenin Saadiye ve Celewla’nın savunmasında yaşamlarını yitirdikleri açıklandı.  

Yine toplu mezarlarda bulunan iki peşmergenin daha kimliklerinin netleştiği, bunlarında Kifrî ilçesine bağlı Tepe Çermû köyünden oldukları açıklandı. İki peşmergenin memleketlerine gönderilerek ailelerine teslim edildiği belirtildi.

DAİŞ çetelerine karşı Saadiye ve Celewla savunmasında yaşamlarını yitiren diğer 7 peşmerge ise öğleden sonra YNK Politbüro Sorumlusu Mele Baxtiyar’ın da hazır bulunduğu bir törenle memleketleri olan Kifrî, Kelar, Kulleco, Çemçemal, Erbet ve Sîrwan’a uğurlandı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER