PKK'liler Laleş'e ulaştı

Ezidilerin kutsal mekanlarının bulunduğu, Şexan ve Laleş’i çete saldırılarına karşı savunmak üzere Medya Savunma Alanları’ndan yola çıkan HPG-YJA STAR gerilla birliği Laleş’e ulaştı.

PKK'liler Laleş'e ulaştı
Ezidilerin kutsal mekanlarının bulunduğu, Şexan ve Laleş’i çete saldırılarına karşı savunmak üzere Medya Savunma Alanları’ndan yola çıkan HPG-YJA STAR gerilla birliği Laleş’e ulaştı. Gerillalar, Ezidi Kürtleri her türlü vahşi saldırılar karşısında savunacaklarını söyledi. 

Laleş’e ulaşan gerillalar duygu ve düşüncelerini ANF’ye anlattı. 

YJA STAR gerillası Şilan, kadın gerillalar olarak halkı her türlü vahşi saldırıya karşı savunmaya hazır olduklarını söyledi. Şilan, “Biz Ezidi halkımızı savunmak için Medya Savunma Alanları’ndan Laleş’e geldi. Kadın gerillalar olarak bütün gücümüzle halkımızı her türlü vahşi saldırıya karşı savunmaya hazırız” dedi. 

Gerilla Rizgar ise, Ezidi halkı ile Laleş gibi kutsal mekanları korumak üzere geldiklerine, IŞİD çetelerinin halka yönelik saldırılarına izin vermeyeceklerini belirterek, “Halkımızı savunmayı birinci görev biliyor ve böyle yaklaşıyoruz” dedi. Rizgar, Ezidi halka karşı yeni bir katliamın gelişmesine asla izin vermeyeceklerini vurgulandı. 

IŞİD çetelerinin Şengal’e saldırı başlattığı 3 Ağustos günü harekete geçen YPG savaşçıları ile HPG-YJA STAR gerillaları, Şengal Dağı’na sığınan onbinlerce kişiyi katliam tehdidinden kurtarmak için bölgeye büyük bir güç göndermişti. Burada çetelere karşı şiddetli çatışmalara giren direniş güçleri, onbinlerce kişiyi açtıkları bir koridor üzerinden kurtararak Rojava’ya getirdi. HPG-YJA STAR gerillaları, IŞİD tehdidine karşı Maxmur Mülteci Kampı’nın da bulunduğu Maxmur bölgesine de güç göndererek, kampta bulunan halkın zarar görmemesi için tahliye etmiş, 5 gün süren çatışmalar ardından çeteleri geri püskürtmüşlerdi. 

Laleş’te mevizlerine geçen gerillalar ayrıldığımız sırada buradaki halk ile bölgeyi savunma kararlılıklarını, “Bij serok Apo”, “Biji yekitiya Kurdan”, “Biji berxedana bi wate”, ve “Serkeftin” sloganları ile dile getirdi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER