Maxmurlu mültecilere ilk yardımlar ulaştı

İnsanlık düşmanı İŞİD çetelerinin saldırıları sonucu Maxmur’dan Ranya’ya geçmek zorunda kalan Maxmurlu mültecilere ilk yardımlar ulaştı.

Maxmurlu mültecilere ilk yardımlar ulaştı
İnsanlık düşmanı İŞİD çetelerinin saldırıları sonucu Maxmur’dan Ranya’ya geçmek zorunda kalan Maxmurlu mültecilere ilk yardımlar ulaştı. İlk yardımlar Uluslararası Kızıl Haç, YNK lideri Celal Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ehmed ile diğer çok sayıda kurum tarafından yapıldı. 


İnsanlık düşmanı İŞİD çetelerinin 3 Ağustos günü başlayan saldırıları sonucu kaldıkları Maxmur mülteci kampından Ranya’ya göç etmek zorunda kalan Maxmurlu mültecilere ilk yardımlar ulaştı.

Ranya’ya ulaştıkları ilk günden itibaren Ranya halkı, çevre köyleri, özellikle de Heci Awa kazası halkından destek gören Maxmurlu mültecilere ilk yardımlar, Uluslararası Kızıl Haç (ICRC), Hero İbrahim Ehmed, Goran Hareketi, Serkewtiye köyü ileri gelenlerinden Hamiz Ağa, heci Reşid Salih, Mele Abdullah ve Hesen Mehmet Emin tarafından gönderildi. 

Toplamda 12 TIR dolusu yardım malzemesi ulaştı. Ulaştırılan yardımlar gıda, battaniye, giyimden oluşuyor. Yardımlar Kamp Komitesine teslim edilirken, komite organizeli bir şekilde yardımların dağıtımına başladı. 

Kızılhaç temsilcisi Hoşyar Mustafa, ulaştırılan yardımlarla ilgili, “Bu yardımlar Heci Awa’ya yerleşen Maxmurlu mültecilere ICRC yardım çerçevesinde ulaştırıldı. Bu yardımlar içerisinde gıda yanisıra diğer ihtiyaç duyulan eşyalar da bulunmakta” dedi.  Mustafa, Maxmurlu mültecilere yardımların devam edeceğini sözlerine ekledi. 

Maxmur Mültecileri Dışilişkiler Komitesi’nden Hüseyin Kara, söz konusu kuruluşlar tarafından gönderilen yardımların komiteleri tarafından organizeli bir şekilde dağıtıldığını söyledi. 

Maxmur Kampı Mültecileri, İnsanlık düşmanı IŞİD çetelerinin 3 Ağustos günü başlattıkları saldırılar nedeniyle 6 Ağustos günü önce Hewler’e, ardından ise Ranya bölgesine göç etmek zorunda kalmışlardı.  Ranya’ya göç eden Maxmurlu mülteciler, Ranya ve çevresindeki halk tarafından örnek bir dayanışma ile karşılanarak barınma ve diğer tüm ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmıştı. KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, dün yapmış olduğu bir açıklama ile Ranya halkını örnek sahiplenme ve desteğinden ötürü kutlamış, dayanışmanın devamını dilemişti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER