Polis amiri İMC TV canlı yayın aracına sığınmak zorunda kaldı

Savcı, Uğur Kurt’un polis kurşunuyla öldürüldüğü Okmeydanı Cemevine savcı 27 saat sonra gelebildi.

Polis amiri İMC TV canlı yayın aracına sığınmak zorunda kaldı

Savcı, Uğur Kurt’un polis kurşunuyla öldürüldüğü Okmeydanı Cemevine savcı 27 saat sonra gelebildi. Savcının yanında yeralan cinayet masası polislerinden biri, vatandaşlarla tartıştı. Sivil giyimli polise tepki artınca İMC TV canlı yayın aracına sığındı.

Uğur Kurt cinayetinin ardından bugün (23 Mayıs) Cemevine savcı ve Cinayet Büro’dan iki polis amiri gelerek keşif yaptı. Keşif sırasında görevlilere tepki gösteren vatandaşlar keşfe gelen polis amirlerini darp etti.

Polis araçtan indirmeye çalışan öfkeli kalabalık karşısında İMC  TV ekibi de zor anlar yaşadı.

Bu sırada polis amirinin arabadan indirilmesini isteyen bazı kişiler İMCTV canlı yayın aracına hasar verdi.

Öte yandan birçok duyarlılık sahibi yurttaş ve sanatçılar İMC TV ekibinin ve aracının etrafında çember oluşturarak korumaya çalıştı.

Olayı anlatan, İMC TV Kameramanı Zeki kaya ve Teknik yönetmen Engin Demir saldırının kendilerine değil araca sığınmak zorunda kalan savcının koruması olan sivil polise yönelik olduğunu söyledi.

Polisin araca girmeye çalıtığı esnada içeride olan Teknik Yönetmen Engin Demir, polisin araç içerisinde silahına sarıldığın. Bunun üzerine kendisininde aracı kapısını kapattığını söyledi.

Canlı yayın aracı, polis amirinin zorlamasıyla, uydu anten ve jeneratörler dahi kapatılmadan geri geri olay yerinden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Gerginliğe neden olan olay yerinden çıkartılan polis ekiplerine teslim edildi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER