Polis, Koza-İpek Medya binasına biber gazı ve cop kullanarak girdi

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının ardından polis, holdinge bağlı Kanaltürk TV ile Bugün ve Millet gazetelerinin yer aldığı İstanbul Mecidiyeköy’deki binaya biber gazı, tazyikli su ve cop kullanarak girdi.

Polis, Koza-İpek Medya binasına biber gazı ve cop kullanarak girdi

Koza İpek Grubu’nun Ankara’da ve İstanbul’daki holding ve yayın grubu binalarında Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı kayyum kararının ardından polis, holdinge bağlı Kanaltürk TV ile Bugün ve Millet gazetelerinin yer aldığı İstanbul Mecidiyeköy’deki binaya biber gazı, tazyikli su ve cop kullanarak girdi.

Bina önündeki bekleyiş gece saatlerinde de devam ederken, sabaha karşı saat 04.45 sıralarında otobüslerle çevik kuvvet polisleri ve iki TOMA geldi.

Bunun üzerine yaklaşık 50 kişilik grup alkış ve ıslıklarla polisi protesto etti.

Polislerin geldiği haberini alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da bina önüne gelerek açıklama yaptı, saat 07.00 sıralarında ise bina önünde arbede yaşandı.

Polis, binaya girmesini engellemeye çalışanlara biber gazı ve tazyikli su sıkarken, yaşanan arbedenin ardından kapıyı kırarak içeri girdi.

Polis bahçeye girerek yayın yapan kameramanlardan yayını sonlandırmasını istedi.

Canlı yayının kesilmemesi üzerine TOMA bina önünde yeniden toplanan protestoculara tazyikli suyla saldırdı, set oluşturarak protestocuları 100 metre öteye uzaklaştırdı.

08.00 civarında polis ve polis eşliğinde mahkeme tarafından atanan kayyum da binaya girdi.

Bu sırada Kanaltürk’ün canlı yayınları kesildi. Bugün TV’nin canlı yayınının kesilmesi için de ana kumanda girişine polis geldi.

Binaya giren polis medya çalışanlarını tartakladı. Bugün gazetesi muhabiri Kamil Maman, gözaltına alındı.

Polis, medya çalışanlarını binaya almıyor. Bina önündeki bekleyiş devam ediyor.

Toros’tan polise: Yayına müdahale etmeyin

 

Bugün TV Genel Yayın yönetmeni Tarık Toros yayına müdahale etmeye çalışan kayyum ekibine engel olmaya çalışıyor. Yayını kesmeye çalışan kişinin Mali Müşavir olduğu belirtiliyor. Yayının karartılmasına tepki gösterenlere polis müdahale ediyor.

Toros “Ben bu kanalın genel yayın müdürüyüm. Ve bu yayın devam ediyor. Kanalın genel yayın müdürü benimi. Lütfen kapatmayın. Benim ana kumandamı bana kapatamazsınız. Bugün televzyonu genel yayın müdürü benim. Burası benim ana kumandam. Lütfen yayına müdahale etmeyin” diyor.

Dün de arbade yaşanmıştı

Dün de Koza İpek Grubu’nun Ankara’da ve İstanbul’daki holding ve yayın grubu binalarına kayyum kararına ilişkin tebligatları vermek isteyenlerle holding ve yayın grubu çalışanları arasında arbede çıkmış, polis biber gazı kullanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER