Prof. Dr. Kadri Yıldırım: Bu saldırı Kürt halkının varlığına yönelikti

Artuklu Üniversitesi’nde bazı ihalelere yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, operasyonun Kürt halkının varlığına dönük olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kadri Yıldırım: Bu saldırı Kürt halkının varlığına yönelikti

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde “yolsuzluk” iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan üniversitenin Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım ile birlikte 24 kişi serbest bırakıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Artuklu Üniversitesi’nde bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınıp, dün adliyeye sevk edilen 51 kişinin savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 29 kişiden 5’i tutuklandı.

Serbest bırakılanlar arasında bulunan Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, adliye binası önünde açıklamada bulundu.

“Hepiniz benim babam ve dedelerimden kalan mirasım, ülkem toprağımsınız. Bu saldırı benim şahsıma değil, sizin temsil ettiğiniz Kürdoloji bölümü ve Kürt halkının edebiyatı ve varlığına yönelikti.

“Canlarını bizim için feda edenlere karşı ben de ederim. Ben kendimi sizde gördüm. Yaşamım boyunca Kürt halkının geleceği için mücadele edeceğim.”

Yıldırım, gözaltı operasyonuna ilişkin Pazartesi günü rektörlük binası önünde bir açıklama yapacağını da belirtti.

Ne olmuştu?

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER