Putin Halep'te savaş suçu ithamlarını reddetti

Rusya lideri Vladimir Putin, Rusya'nın Halep'teki bombardımanı nedeniyle savaş suçlarıyla karşı karşıya kalabileceği iddialarını reddetti.

Putin Halep'te savaş suçu ithamlarını reddetti

Fransız medyasına konuşan Putin, suçlamaları "retorik" diye tanımladı ve Suriye'deki gerçekleri hesaba katmadığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Halep'teki Rus bombardımanının savaş suçu sayılabileceğini ifade etmişti.

Halep'in muhaliflerin elindeki doğu kesimi, ateşkes anlaşmasının çökmesinden sonra yoğun bir bombardıman altına alındı.

Anlaşmanın çöküşünden kimin sorumlu olduğuna dair tartışmalara karşın, Rusya ve ABD Suriye konusundaki görüşmelere devam etme kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Cumartesi günü İsviçre'de ABD'li mevkidaşı John Kerry ve diğer önemli bölge güçlerinin temsilcileriyle görüşecek.

Putin Fransız TV1 kanalına yaptığı açıklamada, Rusya'nın sivillerin arasına saklansalar bile "teröristleri" takip edeceğini söyledi.

Putin "Teröristlerin insanları canlı kalkan olarak kullanmasına ve bütün dünyaya şantaj yapmalarına izin veremeyiz." dedi.

Rus lider sivil bölgelere hava saldırılarının savaş suçu olabileceği iddialarına ilişkin ise "Çok fazla anlamı olmayan siyasi bir retorik bu ve Suriye'deki gerçeklikleri hesaba katmıyor" diye konuştu.

'Durumdan Batılılar sorumlu'

Putin ayrıca "Batılı ortaklarımızın, en başta da ABD'nin bu durumdan sorumlu olduğuna inanıyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER