PYD Avrupa temsilcisi Zuhat Kobanê: Kürtler artık bir aktör

PYD Norveç temsilciliğinin Oslo’da organize ettiği bir seminere katılan Zuhat Kobanê, burada Kobanê’deki son durumu ve PYD`nin özellikle son günlerde ABD ve Avrupalı devletlerle yaptığı görüşmeleri değerlendirdi.

PYD Avrupa temsilcisi Zuhat Kobanê: Kürtler artık bir aktör
PYD Norveç temsilciliğinin Oslo’da organize ettiği bir seminere katılan Zuhat Kobanê, burada Kobanê’deki son durumu ve PYD`nin özellikle son günlerde ABD ve Avrupalı devletlerle yaptığı görüşmeleri değerlendirdi.


PYD Avrupa temsilcisi Zuhat Kobanê, Rojava’da Kürtler açısından artık yeni bir sürecin başladığını, YPG’nin DAİŞ çetelerine karşı mücadele edebilen tek güç olduğunu ABD ve Avrupalı ülkelerin bu gerçeği anladığını belirtti. Kobanê, artık ABD ve diğer güçlerle görüşmelerinin gizli olmadığını hatırlatarak ederek bunun Kürtlerin artık Ortadoğu’da aktör konumunda olduğunu ifade etti.

Kobanê ayrıca, Fransa ve bazı Avrupalı ülkelerin de silah yardımı yapmak istediklerini ama şu ana kadar herhangi bir silah yardımı almadıklarını söyledi. Zuhat Kobanê, son bir kaç günde çetelere Kobanê’de ağır darbeler vurulsa da halen riskli bir durum olduğunun altını çizdi ve Avrupa’da yaşayan Kürtler’in yaptıkları eylemlerin ve maddi yardımların Rojava halkına moral ve güç verdiğini dile getirdi. Kobanê hem maddi hem manevi desteğin devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Oslo’nun Holmlia semtinde bir seminer salonunda gerçekleşen etkinliğe dört parça Kürdistan’dan ve farklı Kürdistani siyasi partiye mensup Kürtler katıldı. Seminerin ikinci bölümünde soru-cevap şeklinde devam eden seminer akşam saat 17:30 başladı ve yaklaşık 3 saat sürdü. 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER