Rojava sınırında bir kişi daha öldürüldü

Kobani-Suruç sınırında askerlerin iki Kobanili kardeşe açtığı ve kardeşlerden birinin yaşamını yitirdiği diğerinin ise ağır yaralandığı öne sürüldü.

Rojava sınırında bir kişi daha öldürüldü

Urfa’nın Suruç ilçesi sınırında iki Kobanili kardeşe askerlerin ateş açması sonucu Said Ehmed yaşamını yitirdi, kardeşi Kemal Said Ehmed ise ağır yaralandı.

Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Said Ehmed göğsünden ve başından aldığı kurşunla yaşamını yitirirken, kardeşi Kemal Said Ehmed karın bölgesinden aldığı kurşunla ağır yaralandı.

Said Ehmed ve Kemal Said Ehmed adlı kardeşlerin, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırısından ailesini kurtarmak için sınırın bu tarafında bulunan Suruç’a geçirmeye çalışırken tarandıkları belirtildi. Görgü tanıkları, zırhlı bir askeri araçtan hedef gözetilerek açıldığını belirtti.

‘Size IŞİD’in yaptıklarının beterini yapacağız’

Yine aynı sınır bölgesinden Suruç sınırından Kobani’ye dönüş yaparken yakalanan Bozan Berkel adlı Rojavalı’nın askerler tarafından feci bir şekilde dövüldüğü belirtiliyor.

Aldığı silah dipçik darbelerinde dizinden yaralanan Bozan Berkel, askerlerin “Size IŞİD’in yaptıklarının beterini yapacağız” şeklinde tehditler savurduğunu iddia etti.

Berkel, aynı sınır noktasından birçok kişinin geçmek istediğini ancak askerlerin şiddetine ve hakaretlerine maruz kaldığını kaydetti.

Rojava sınırı

Rojava sınırında en son 6 Ağustos’ta askerlerin açtığı ateş sonucu Cuma Bilal Osi yaşamını yitirmişti.

Said Ehmed’in öldürülmesiyle sınırda yaşamını yitirenlerin sayısı 12′ye yükseldi.

22 Temmuz’da Xurşit Haci Ahmed yaşamını yitirmişti.

18 Mayıs’ta Rojava’dan Türkiye’ye geçmek isteyen 28 yaşındaki Saada Darwich, 6 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğunun gözleri önünde öldürülmüştü.

Aynı gün yine sınırdan geçmek isteyen 14 yaşındaki çocuk açılan ateş sonucu şakağından yaralanmış ve iki gözünü kaybetmişti.

Sınırda yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Fayat Arslan, Ahmet Mahmut Henan, Eladinê Qavaz, Mecid Meemo, Saada Darwich, Şuâ Hüseyin El Ubeyt, Mihemmed Reşit (13), Ehmet Mihemed (18), Xurşit Haci Ahmed (39), Cuman Bilal Osi, Said Ehmed ve ismi öğrenilmeyen bir kişi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER