Şakran Kadın Cezaevinde ambulans yok

İzmir Aliağa'daki Şakran Kadın Cezaevi'nde bulunan hasta tutsak Evrim Erdoğdu, tedavi olmak için ambulans bekliyor.

Şakran Kadın Cezaevinde ambulans yok

Ağır sağlık sorunları sonucu tedavi edilmeyen tutsakların tabutlarının çıktığı cezaevlerine ilişkin yetkililer sessizliğini korurken, cezaevinde en az 412 hasta tutsak daha tedavi ve tahliye olmayı bekliyor. Şakran Kadın Cezaevi'nde hükümlü bulunan TKİP'li hasta tutsak Evrim Erdoğdu'da tedavi olabilmek için ambulans bekliyor. Erdoğdu'nun görüşçüsü Ayla Subaşı, Erdoğdu'nun, astım hastalığının getirdiği sorunları atlatamadığı için diğer hastalıklarının tedavisine başlanamadığını söyledi.

RİNG ARACINDA ASTIM KRİZİ GEÇİRDİ

Cezaevine girdiğinde bronşit ve astım hastası olduğunu, cezaevinin koşullarından kaynaklı bir süre fıtık, romatizma rahatsızlığının da baş gösterdiğini belirten Subaşı, "Kalp rahatsızlığı tedavisi için bir kaç kez cezaevi idaresine başvuruyor. Ancak hastaneye giderken ring aracında astım krizi geçiriyor. Astım krizi geçirdiği için ilk müdahale krizden kaynaklı yapılıyor ve Şakran'a geri getiriliyor. Kalp rahatsızlığıyla ilgili bir tedavi olamıyor" dedi.

HASTANEYE AMBULANSLA SEVK EDİLMESİ LAZIM

Erdoğdu'nun hastalıklarından kaynaklı hastaneye ambulansla sevk edilmesi gerektiğine dönük cezaevine dilekçe yazdığını ve cezaevinin ambulans olmamasını gerekçe göstererek sevkleri ring aracıyla yaptığını belirten Subaşı, "En son Aliağa Devlet Hastanesi'ne ringle sevk ediliyor. Orada doktor 'sende fıtık var' diyerek iğne veriyor. Ancak tam teşekküllü bir hastaneye gitmesi gerekiyor. Ama oraya da rahatsızlığından kaynaklı ring aracıyla gidemiyor. Astım rahatsızlığı gün geçtikçe ilerliyor. Her hafta bir astım krizi geçiriyor. Kış ortamında camı açmadan oturamıyor. Cezaevi idaresi ring aracı dışında başka bir araçla sevkini yapmıyor" ifadesinde bulundu. Subaşı son olarak da hasta tutsaklara ilişkin kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER