Dört eski bakan için Meclis'te karar günü

AK Parti’li dört eski bakanla ilgili iddiaları araştırmak üzere kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun raporu bugün TBMM Genel Kurulu’nda oylanacak.

Dört eski bakan için Meclis'te karar günü

17-25 Aralık 2013 operasyonları sonrası “yolsuzluk ve rüşvet” iddiaları üzerine eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun raporu bugün TBMM Genel Kurulu’nda oylanacak.

Saat 15.00’te başlayacak Genel Kurul oturumunda önce Meclis Soruşturma Komisyonu’nun dört eski bakan hakkında hazırladığı rapor görüşülecek.

Görüşmelerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) vermesi beklenen “Bakanların Yüce Divan’a sevki” yönündeki önergeler de gerekçeleriyle birlikte okunacak. Ardından her bakan için ayrı ayrı gizli oylama yapılacak.

Raporla ilgili olarak, Soruşturma Komisyonu’nun AK Parti’li Başkanı Hakkı Köylü veya onun görevlendireceği bir milletvekili 20 dakika, söz alacak altı milletvekili de 10’ar dakika konuşabilecek.

Genel Kurul’da, yedi milletvekili ve suçlanan eski bakanların konuşma hakkı bulunuyor. Ancak eski bakanlar isterlerse konuşma da yapmayabiliyor.

Genel Kurul’da Yüce Divan kararı için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu aranıyor. Yani en az 276 milletvekilinin oyu gerekiyor.

5 Ocak’ta son toplantısını yapan komisyon, AK Parti’li dokuz üyenin “Hayır” oyuyla eski bakanların Yüce Divan’a sevkine gerek görmemişti.

CHP dört, MHP bir milletvekili eski bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi yönünde oy kullanmış AK Parti’li dokuz milletvekili “Yüce Divan’a gitmesinler” demişti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER