Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkanı’ndan önemli uyarı!

Kürdistan Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed Sadık: "Çok ciddi bir tehdit ile karşı karşıyayız. Kurumlar ve yetkililer, sorumluluklarını yerine getirmezse yaşanan ekonomik kriz ve IŞİD tehlikesi derinleşir. Bunu kimseden gizlemiyoruz" dedi.

Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkanı’ndan önemli uyarı!
Kürdistan Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed Sadık: “Çok ciddi bir tehdit ile karşı karşıyayız. Kurumlar ve yetkililer, sorumluluklarını yerine getirmezse yaşanan ekonomik kriz ve IŞİD tehlikesi derinleşir. Bunu kimseden gizlemiyoruz” dedi. 

Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed Sadık, ülkedeki kurumların ve yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde yaşanan Ekonomik Kriz ve IŞİD tehlikesinin derinleşeceği uyarısında bulundu. 

Sadık, uzun süre devam eden tartışmaların ardından Süleymaniye Valisi seçilen Kürdistan Yurtsever Birliği (YNK) üyesi Dr. Feridun Aso’yu makamında ziyaret ederek tebrik etti. 

Ziyaret sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Sadık, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomik ve güvenlik krizinin devam ettiğini dile getirerek, “Kürdistan Bölgesi’nde yaklaşık bir yıldır ekonomik kriz var. Terör örgütü IŞİD’in saldırılarıyla başlayan güvenlik sıkıntısı da sürüyor. Peşmerge, IŞİD militanlarıyla savaş halinde. Bu nedenle tüm sorumluların yükü ağır. Ancak birlik ve dayanışma içerisinde olursak bu krizlerden çıkabiliriz” dedi. 

Sadık, uluslararası toplumun verdiği destekle terörle baş edebileceklerine işaret ederek, “Çok ciddi bir tehdit ile karşı karşıyayız. Kurumlar ve yetkililer, sorumluluklarını yerine getirmezse yaşanan ekonomik kriz ve IŞİD tehlikesi derinleşir. Bunu kimseden gizlemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER