Sebahat Tuncel'in davası 7 Temmuz'a ertelendi

Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla yeniden yargılanmasına başlanan HDK Eş Sözcüsü Tuncel’in davasında bugün karar çıkmadı. Dava 7 Temmuz’a ertelendi.

Sebahat Tuncel'in davası 7 Temmuz'a ertelendi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Sebahat Tuncel’in “örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla aldığı hapis cezanın Anayasa Mahkemesi (AYM) kararıyla bozulmasının ardından yeniden başlayan davaya bugün devam edildi.

İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Tuncel’in avukatları ve çok sayıda HDP’li de katıldı.

Duruşma savcısının geç gelmesinden kaynaklı geç başlayan duruşmada, iddia makamı söz aldı.

İddia makamı, dosyaya yeni atandığını ifade ederek, mahkeme heyetinden dosyayı incelemek için süre istedi.

Mahkeme heyeti, iddia makamının talebini kabul ederek, duruşmayı 7 Temmuz gününe erteledi.

Ne olmuştu?

Sebahat Tuncel, 5 Kasım 2006’da İstanbul’da gözaltına alınmıştı. 27 Temmuz 2007’de genel seçimlerde İstanbul 3. Bölge’den bağımsız milletvekili seçilince serbest bırakılmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 18 Eylül 2012’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sebahat Tuncel’in PKK üyeliği gerekçesiyle aldığı 8 yıl 9 aylık hapis cezasını oy birliği ile onamıştı.

Tuncel’in bireysel başvurusu üzerine, Anayasa Mahkemesi (AYM) “İlk derece mahkemesinin, tanık beyanlarına karşı ileri sürülen hususları araştırmaması ve gerekçeli kararında da tanık beyanlarını ve başvurucu tarafından yapılan itirazları yeterince ve makul bir biçimde değerlendirmemesi nedeniyle yargılamanın hakkaniyete uygun gerçekleştiği söylenemez” değerlendirmesini yaptı.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER