'Türkiye müdahale ederse IŞİD'e direndiğimiz gibi direniriz'

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kobani’de 233 sivilin katledildiği IŞİD saldırısıyla ilgili yeni bilgiler paylaştı. Müslim, yakalan IŞİD’linin saldırı planın Türkiye’den yapıldığına dair bilgi verdiğini aktardı. Müslim, etnik temizlik yapıldığı iddialarını da yalanladı.

'Türkiye müdahale ederse IŞİD'e direndiğimiz gibi direniriz'

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Milliyet gazetesinin sorularını yanıtladı.

Kobani’de IŞİD’in sivilleri hedef aldığı katliamla ilgili, yakalanan Mısırlı bir IŞİD mensubunun anlatımlarını aktaran Müslim, bazı grupların Türkiye üzerinden geldiğini belirtti.

Müslim, “Orada cephane daha önceden hazırlanmış. Planlama orada olmuş. Bunu onlar söylüyor, bizim bilgimiz değil” diye konuştu.

Her zaman barış eli uzattıkları Türkiye’nin kirli planlardan vazgeçmesi gerektiğini dile getiren Müslim, Rojava’da Türkmenlere etnik temizlik yapıldığı iddialarına cevap verdi.

İddiaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Müslim, “Mücadelemiz bölgede yaşayan bütün halkların özgürlüğü içindir” dedi. PYD Eşbaşkanı, Türkiye’nin Rojava’ya olası müdahalesiyle ilgili de konuştu. Ortadoğu’da etkili devletlerin yetkilileri ile konuştuklarını kaydeden Müslim, oranın NATO sınırı olduğu konusunda uyarıldıklarını söyledi.

Sınır ötesi harekat için NATO kararı gerektiğinin altını çizen Müslim, “Nu nedenle askerin tutumu doğrudur. Türkiye NATO kararıyla öyle bir girişimde bulunabilir. NATO kararı olursa çok şey değişir. İlgili taraflar, en büyük devletler bu işe karışır” dedi.

Müslim Türkiye’nin olası müdahalesinde IŞİD’e karşı direndikleri gibi direneceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER