Selvi: Ankara'nın Rakka umudu azaldı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Ankara'nın Rakka pazarlığındaki hissiyatının, "ABD Rakka operasyonunu YPG ile yapacak" şeklinde olduğunu yazdı.

Selvi: Ankara'nın Rakka umudu azaldı

ABD’nin IŞİD’e karşı Rakka operasyonunda YPG’den mi yoksa Türkiye’den mi destek alacağı merak edilirken, hükümete yakın yazarlardan Abdülkadir Selvi ‘Ankara’nın umudunun azaldığını‘ yazdı. Selvi, Amerikan basınına sızan plan taslaklarının ve Menbic’deki son gelişmelerin Ankara’da yarattığı hissiyatı Hürriyet’teki köşesinde kaleme aldı.

‘TÜRKİYE’NİN RAKKA’DAN ÇEKİLME TARİHİ ANLAŞMAZLIK YARATTI’

Selvi, son olarak Washington Post gazetesine Pentagon tarafından sızdırılan ve Rakka ortağı olarak YPG’yi işaret eden plan ile Türkiye’nin ÖSO destekli önerisini özetledikten sonra şöyle dedi: “ABD’nin YPG ısrarı aşılmış değil. ABD ile anlaşmazlık noktalarından birini de ‘takvim konusu’ oluşturuyor. ABD, Rakka operasyonuyla ilgili olarak bir takvim vermemizi istiyor. Israrla üzerinde durdukları nokta Türkiye’nin Rakka operasyonundan sonra bölgeden ne zaman çekileceği.”

‘UMUDU AZALMAKLA BİRLİKTE…’

Türkiye’nin bölgede uzun süre kalmasının istenmediğini belirten diyen Selvi, “Umudu azalmakla birlikte Ankara’nın Trump’tan beklentisi sürüyor” ifadesini kullandı.

‘ABD-RUSYA ANLAŞTI: TÜRKİYE İLERLEMESİN’

Selvi’ye göre, YPG’nin Menbic’in batısındaki bazı köyleri Suriye yönetimine devretmesi ve bu arada da ABD’nin Menbic’e asker konuşlandırması, Ankara’da ‘ABD’yle Rusya anlaştı’ yorumlarına yol açtı. Selvi’ye göre Rakka operasyonu iki koldan yapılacak, ABD Özel Kuvvetleri eşliğinde SDG tarafından Menbiç’ten başlatılacak, ikinci kol ise Rakka’nın doğu komşusu Irak üzerinden yapılacak ve 3 bin ABD Özel Kuvvetler gücü ile ‘Rojava Peşmergeleri’ Rakka’ya buradan ilerleyecek. İncirlik’ten kalkacak koalisyon uçakları da operasyona destek.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER