Şemdinli - Alan Köyü yolu çöktü, ulaşım sağlanamıyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Alan (Helane) köyünün yolu, yağışlardan taşan dere nedeniyle çöktü. Köye ulaşım sağlanamıyor.

Şemdinli - Alan Köyü yolu çöktü, ulaşım sağlanamıyor

Hakkari merkez ve ilçelerinde 2 gün boyunca etkisini gösteren sağanak ve karla karışık yağmur, birçok yerde çığ ve su baskınlarına neden olurken birçok köy yolu da zarar gördü.

Şemdinli ilçesinin İran sınırında bulunan Alan (Helane) köyü ulaşımını sağlayan yol, yağışlardan dolayı çöktü. Debisi artan derenin zarar verdiği karayolundan araçları ile geçemeyen köy sakinleri Şemdinli'den çağırdıkları araçlara binmek için yolun çöken kısmını yaya olarak geçmek zorunda kaldılar.

Alan Köyü Muhtarı Abdulkadir Akbaş; "Yolumuz karayollarına bağlı bir yol. Uzun zamandan beridir yolumuzun genişletilmesi, stabilize edilmesi ve asfaltlanmasına yönelik çalışmalar var. Ancak, çalışmalar yeteri kadar hızlı ilerlemiyor. Yağışlar nedeniyle yolumuz büyük zarar gördü ve şuan köyümüze ulaşım sağlanamıyor. Yetkili firmaya daha önce de defalarca uyarılarımıza rağmen bu şekilde bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışmanın sonucunu gördüğünüz gibi yol tamamen çöktü ve bir köye ulaşım sağlanamıyor. Hava koşulları nedeniyle ekiplerin yarın çalışma başlatacağı haberini aldık. Malumunuz yolumuz kışın da çığ tehlikeleri nedeniyle uzun süre kapalı kalıyor. Köyümüzün ulaşımını sağlayan yolun güzergahının bir an evvel değişmesi gerekiyor" dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2024, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER