Şemdinli'de 'Yayalar kırmızı çizgimizdir' farkındalık çalışması yapıldı

İçişleri Bakanlığı'nın "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Şemdinli'de bulunan yaya geçitleri kırmızı renge boyandı.

Şemdinli'de 'Yayalar kırmızı çizgimizdir' farkındalık çalışması yapıldı

İçişleri Bakanlığı’nın "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Şemdinli'de bulunan yaya geçitleri kırmızı renge boyandı. Yavuz Sultan Selim İlköğretim ve Ortaokulu bölgesindeki Cumhuriyet caddesi yaya geçidi de Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, Belediye Başkan Vekili Mehmet Halit Alp, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Erdoğan Carık, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Demirel'in katılımıyla temsili olarak kırmızıya boyandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Şemdinli'de de başladı. Farkındalık çalışması kapsamında Şemdinli'de bulunan yaya geçitleri kırmızıya boyandı. Yavuz Sultan Selim İlköğretim ve Ortaokulu bölgesindeki yaya geçidini kırmızıya boyama etkinliğine Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, Şemdinli Belediye Başkan Vekili Mehmet Halit Alp, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Demirel, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Erdoğan Carık, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Yaya geçitleri, etkinliğe katılanlar tarafından kırımızı renge boyandı. Ayrıca cadde üzerinde bunan vatandaşlara yaya geçidinin önemini anlatan broşürler dağıtıldı. Etkinlik sonrasında açıklama yapan Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, "Kaldırımda da, yaya geçitlerinde de her zaman yaya önceliğini dikkate alan bir kent olabilmek için Şemdinli olarak gayret ediyoruz ve çalışacağız" dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER