Şemdinli'de askerler ile köylüler arasında gerginlik: 5 Yaralı!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırından bulunan Samanlı Köyü'nde askerler ile vatandaşlar arasından gerginlik çıktı. Çıkan gerginlikte 1'i asker 5 kişi yaralandı.

ŞEMDİNLİ HABER


Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nde kaçakçılık olayı nedeniyle gerginlik yaşandı. Çıkan gerginlikte 1 asker ve 4 vatandaş yaralandı.

Şemdinli ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Derecik Beldesi'nin Samanlı Köyü Hacıbey Mahallesi'nde yaşayan ve kaçak yollarla Irak'a gittikleri ileri sürülen 4 kişi, dönüş yolunda akşam saat 20.30 sıralarında askerler tarafından durduruldu. Bunun üzerine de gerginlik yaşandı. Köyde yaşayan vatandaşların da olayı haber alıp 4 kişi ve askerlerin bulunduğu bölgeye gelmesi üzerine gerginlik tırmandı. Çıkan gerginlikte atılan taşlar ve yapılan müdahale sırasında 1 asker ile 4 vatandaş yaralandı.

Yaralı vatandaşlardan Alattin Uludağ ile İrfan Yalçın Şemdinli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, yaralı askerin Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılacağı kaydedildi. Yaralı vatandaşlardan birinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Diğer iki yaralı ise Derecik Sağlık Ocağı'na kaldırıldığı buradan da Şemdinli Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği kaydedildi.

Köylülerden Ferhat Yalçın; "tamamıyla bir OHAL bölgesinde yaşıyoruz. Şuan da 4 vatandaşımız yaralı durumdadır. Köyün kırsalına çıkamıyoruz. Bağ bahçelerimize çıkamıyoruz. Nereye çıkarsak asker tepemizde bizi gözetliyor. Bu şekil devam ederse köyü boşaltmak zorunda kalacağız" dedi.

Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz, Şemdinli Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Belediye Başkanı Yılmaz, yaralıların yakınları ve olayın tanıklarıyla görüşerek bildi aldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2014, 14:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
funda yarar
funda yarar - 10 yıl Önce

yaralı askerin kimliği bilen var mı?

şemzinan
şemzinan - 10 yıl Önce

akp nin size seçim hediyesidir özülmeyin kürt kardeşlerim

genco tekin
genco tekin - 10 yıl Önce

ancak boyle anlarlar bunlar akp nın kıymetını :))))

burhan
burhan - 10 yıl Önce

çocuk 'devleti sevmiyoruz' diyor ama gidip devlet hastanesinde tedavi oluyor. devletin imkanları ile kimliğe kavuşuyor. beyinleri boş şeylerle doldurulup boş boş konuşuyor işte. madem devleti sevmiyorsun hastanesinede gitme

halıl
halıl - 10 yıl Önce

derecıklı kurt kardeslerımız bayram varmıs sızde akp nın bayramı sıze armaganıdır hayırlı olsun devamını dılerız....

gewer
gewer - 10 yıl Önce

umarım bu sadece baslangıç olur drecıklı kurt halkına. sıze bu sadece akp nın bır armaganıdır devamının gelecegınden emın olun akp ye verılen oyların faturası bu sekılde armagan edılıyor sızlere hayırlı olsun ınan cok sevındık.... gewer....

SIRADAKİ HABER