Şemdinli'de Göçmen Kaçakçılığına Yardım Eden 2 Kişi Tutuklandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde, yurda yasa dışı yolardan girenlere yardım ettikleri belirlenen 3'ü asker 7 kişi gozaltına alındı. Gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklandı.

Şemdinli'de Göçmen Kaçakçılığına Yardım Eden 2 Kişi Tutuklandı
Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde, yurda yasa dışı yolardan girenlere yardım ettikleri belirlenen 3'ü asker 7 kişi gozaltına alındı. Gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklandı. 

Hakkari Emniyet Müdürlüğü bağlı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Şubesi ekipleri, 8 gün önce Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde göçmen kaçakçılğı ve insan ticaretinin önlenmesine yönelik operasyon yaptı. Operasyonda 3 asker ve 4 sivil gözaltına alındı. İşlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen Ş.Y., 'adam öldürmek' suçundan, oğlu Ş.Y. ise 'göçmen kaçakçılığı' suçundan tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada

"İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçunun engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;
 
11.12.2017 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Derecik Beldesinde icra edilen operasyon neticesinde 3’ü askeri personel olmak üzere 7 şahıs gözaltına alınmıştır. Şahıslardan “Adam Öldürmek” suçundan aranan Ş.Y ve “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçunu işlediği tespit edilen oğlu Ş.Y çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır. B.A isimli askeri personel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." denildi. / AJANSLAR
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER