Şemdinli'de LYS ve TEOG için danışmanlık hizmeti

Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TEOG ve LYS için danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Şemdinli'de LYS ve TEOG için danışmanlık hizmeti

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Milli Eğitim Müdürlüğü, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonucuna göre tercih yapacak öğrencilere, açılan tercih bürosuyla danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Şemdinli Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan danışmanlık hizmetinde 3 rehber öğrenin görev yaparak ve 6 – 14 Temmuz 2015 tarihlerinde üniversite yerleştirme tercih işlemleri gerçekleştirilecektir. Sekiz gün boyunca hizmet verecek olan rehberlik bürosunda uzman hocalar gelen öğrencileri yeni düzenlemeler çerçevesinde en doğru şekilde yönlendiriyor. Danışma bürosunda okul yüzdeleri, başarı yüzdesi ve puanların yanı sıra öğrencilerin kariyer hedeflerine göre en doğru okulun tercih edilmesi sağlanıyor.

Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) tercikleri için de 6 – 16 Temmuz 2015 tarihleri arasında Şemdinli Cumhuriyet Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ile Derecik Koçyiğit Ortaokulu’nda 3 komisyonun 9 öğretmen ile danışmanlık hizmeti vermeye başladıkları kaydedildi.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER