Şengal'de eylem: 20'in üzerinde çete öldürüldü

PKK, Şengal’e bağlı Solak köyü çevresinde yoğunlaşan DAİŞ çetelerine karşı YBŞ ve hiçbir siyasi kesimle bağlantısı olmayan yurtsever ve aşiretlerden oluşan kesimlerce geniş çaplı bir operasyon yaptı. Operasyon çerçevesinde, 18 çete üyesi öldürüldü.

Şengal'de eylem: 20'in üzerinde çete öldürüldü
HPG Şengal Komutanlığı, Şengal’e bağlı Solak köyü çevresinde yoğunlaşan DAİŞ çetelerine karşı YBŞ ve hiçbir siyasi kesimle bağlantısı olmayan yurtsever ve aşiretlerden oluşan kesimlerce geniş çaplı bir operasyon yaptı. Operasyon çerçevesinde, 18 çete üyesi öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yayınlayan HPG Şengal Komutanlığı, Şengal’de yaşamını yitiren HPG gerillaları ve YBŞ savaşçıları anısına eylem düzenlendiğini ve 18 çete üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

HPG Şengal Komutanlığı’nın açıklamasında şunları belirtti: “Şengal’de Solak çevresinde yoğunlaşan DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı gerilla güçlerimiz, YBŞ ve hiç bir siyasi kesimle bağlantısı olmayan yurtsever ve aşiretlerden oluşan kesimlerce geniş çaplı bir operasyon geliştirilmiştir. Bu operasyon çerçevesinde;

-28 Ekim akşamı saat 19:30 da Solak tarafından hareket halinde olan ve dağ çevresine yönelen çetelere yönelik 2 koldan bir saldırı eylemi gerçekleşmiştir. 1. kolda etkili vurulan çetelerden 4’ü öldürülmüş ve cenazeler üzerine gidilmiştir. 2. kolda da vurulan çetelerden 3 öldürülmüştür.

-28 Ekim akşamı çetelerin 1 Doçka mevzisi ve cephane yüklü bir aracında hedef alındığı diğer bir eylemimizde doçka mevzisi ve cephane yüklü araç tümden imha edilmiştir. Bu eylemlerimizde toplam 7 çete öldürülmüş 10 çete ise yaralanmıştır.

-Bugün sabah Solak’ta çetelere yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 çete öldürülmüştür.

-Bu sabah Solak’ın doğusunda bulunan Nerka dağında konumlanan ve çevresinde hareket halinde bulunan çetelere yönelik güçlerimizce bir operasyon başlatılmıştır. Kasım Şeşo’nun daha önceden denetiminde bulunan ve bıraktığı bu alanda takviye gücümüzde bu operasyona katılmıştır. Gerçekleşen eylemlerde Nerka dağı tümden gerilla güçlerimizin denetimine geçmiştir. Bu eylemler sonucunda 10’un üzerinde çete öldürülmüş ve birçoğu da yaralanmıştır.”

HPG Şengal Komutanlığı, son günlerde gerçekleştirilen eylem ve operasyonlar sonucunda, 1 adet 60 mm’lik havan, 1 adet Karnas silahı, 3 adet kalaşnikof, 1 adet cihaz, 6 adet raxt ve çok sayıda mermi, 6 adet çanta, çok sayıda el bombası, roket ve havan topları ve birçok malzemenin ele geçirildiğini kaydetti./ Firatnews

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER