Şengal'de yaşamını yitiren 4 PKK'linin cenazesi kitlesel karşılandı

Şengal'i özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren PKK'li Kazım Bahadır (Xebat Azad), Abdulvahap Kasci (Dijwar Erciş), Mustafa Kurt (Nurhak Fırat) ve Serdar Sansak’ın (Çekçat Cifaneyi) cenazeleri Silopi ve Cizre’de binlerce kişi tarafından karşılandı.

Şengal'de yaşamını yitiren 4 PKK'linin cenazesi kitlesel karşılandı
Şengal'i özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren PKK'li Kazım Bahadır (Xebat Azad), Abdulvahap Kasci (Dijwar Erciş), Mustafa Kurt (Nurhak Fırat) ve Serdar Sansak’ın (Çekçat Cifaneyi) cenazeleri Silopi ve Cizre’de binlerce kişi tarafından karşılandı.

PKK'lilerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Amed’de doğru yola çıkarıldı.


Şengal'i özgürleştirme operasyonları sırasında DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalar sırasında yaşamını yitiren PKK'li Kazım Bahadır (Xebat Azad), Abdulvahap Kasci (Dijwar Ercîş), Musatafa Kurt (Nurhak Firat) ve Serdar Sansak'ın (Çekdar Cifaneyî) cenazeleri aileleri, MEYA-DER yöneticileri ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız tarafından Semalka Sınır Kapısı'ndan alınarak Habur Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. Habur Sınır Kapısı'nda yapılan işlemlerin ardından 4 gerillanın cenazesi Silopi Devlet Hastanesi'ne doğru yola çıktı. 

Habur Sınır Kapısı'nda aralarında HDP ve DBP il, ilçe ve belde yöneticileri, MEYA-DER Cizre ve Silopi temsilcileri, Barış Anneleri Meclisi'nin yanı sıra yüzlerce kişi tarafından "Şehit Namirin" sloganları ile karşılanan HPG gerillalarının cenazeleri, onlarca araçlık konvoy eşliğinde Silopi'ye doğru yola çıkarıldı. Yol boyunca araçlarından inen TIR şoförleri, zafer işaretleri ve korna çalarak cenaze konvoyunu selamladı. Başverimli (Tilqebî) beldesine ulaşan konvoyun önü burada halk tarafından sloganlar eşliğinde kesildi. Burada yapılan karşılamanın ardından hareket eden cenaze konvoyu, Cumhuriyet Mahallesi'nde çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan yüzlerce kişi tarafından sloganlar eşliğinde tekrar kesildi. Karşılama sırasında kadınlar zılgıtla çekti. 

Cenazelerin geçişi sırasında Habur-Silopi yolu tamamen trafiğe kapatılırken, cenaze konvoyu Silopi ilçe merkezi girişinde bekleyen bini aşkın kişi tarafından karşılandı. İlçe merkezinden geçtiği sırada esnaflar yola çıkarak, alkış, slogan ve zafer işaretleriyle cenaze konvoyunu selamladı. Araçlarından inen yüzlerce kişi cenaze arabasının önünde sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Alkış ve sloganlar eşliğinde Silopi Devlet Hastanesi'ne gelen binlerce kişi, cenaze tabutlarını omuzlayarak morga kaldırdı. Hastane bahçesinde bekleyen yüzlerce kişi sık sık "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak", "Şehit namirin" ve "PKK halktır halk burada" sloganları attı. Burada yapılan savcılık işlemlerinin ardından HPG'liler Bahadır, Kasci, Kurt ve Sansak'ın cenazeleri otopsi yapılmak üzere Diyarbakır'a sevk edildi. 

Alkış ve sloganlar eşliğinde morgdan alınan PKK'lilerin cenazeleri, omuzlarda taşınarak cenaze arabasına konuldu. Ardından onlarca araçlık konvoyla Cizre'ye doğru yola çıkarıldı. Onlarca araçla Cizre'ye ulaşan HPG gerillalarının cenaze konvoyunun ilçe merkezine girişine polis izin vermedi. Buradan çevre yoluna yönelen konvoy, Amed’e doğru yoluna devam etti. 

Amed’de  yapılacak otopsi işlemlerinin ardından PKK'li Bahadır Adana'da, Kasci Van'da, Kurt Urfa'da ve Sansak ise Şırnak'ın Cizre ilçesinde toprağa verilecek. 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER