ŞESSO, Umurlu Sınır Kapısı'nın Fiilen Açılması İçin Girişimde Bulunacak

Hakkari'nin Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler (ŞESŞO) Odası Başkanı Muharrem Tekin, Derecik Beldesi'ndeki Umurlu Sınır Kapısının fiilen açılması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

ŞESSO, Umurlu Sınır Kapısı'nın Fiilen Açılması İçin Girişimde Bulunacak
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler (ŞESŞO) Odası Başkanı Muharrem Tekin, Derecik Beldesi'ndeki Umurlu Sınır Kapısının fiilen açılması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler (ŞESŞO) Odası Başkanı Muharrem Tekin ve ve beraberinde bulunan ŞESSO üyleri önceki gün Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'n ziyarette bulundu. Derecik Belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya'yı makamında ziyaret eden başkan Tekin ve beraberindekiler resmi olarak açık ancak fiilen kapalı olan Umurlu Sınır Kapısı ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan ŞESSO Başkanı Muharrem Tekin, "Şemdinli ilçemizde halkın tek geçim kaynağı sınırlardır. İki ülkeye sınırı olan ve ticari potansiyeli yüksek olan bu sınırlarda ticaret yapılmasının önü açılmalıdır. Dışa bağımlı olan Irak ülkesi ile sınır kapısının açılması durumunda; ilçe ve ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır. Resmen açık ancak fiilen kapalı durumda olan Umurlu Sınır Kapısı'nın fiilen açılması için gerekli bütün girişimlerde bulunulacak ve görüşmeler sağlanacaktır" dedi.

Başkan Muharrem Tekin ve beraberindekiler daha sonra ilçeye geri döndü. 


Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER