Sibel Bulut'un taziyesine polis saldırısı

Kobanê’de yaşamını yitiren MLKP üyesi Sibel Bulut için Adana ve Ankara'da taziye çadırı kurmak isteyen ESP, SYKP ve İHD üyelerine polisin saldırdı.

Sibel Bulut'un taziyesine polis saldırısı
Kobanê’de IŞİD’e karşı çatışmada yaşamını yitiren MLKP’li Sibel Bulut (Sarya Özgür) için Adana kurulmak istenen taziye çadırına polis ve zabıta ekipleri saldırdı. ESP öncülüğünde İnönü Parkı'nda kurulmak istenen taziye çadırına SYKP ve İHD üyeleri de dertsek verdi. Çadırının etrafını çevik kuvvet ve Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından ablukaya alınırken, çevik kuvvet ekipleri tarafından grubun darp edildiği görüldü. Zabıta ve polisin arasında sıkışına gruptan bazı kişilerin yerde ezildiği görülürken, polisin sert müdahalesi ile yaralıların olduğu bilgisine ulaşıldı.


Saldırı sonrası 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, İnönü Parkı çevresini ablukaya alan polis, park çevresine kimseyi yaklaştırmıyor. Gözaltına alınanlardan Mehmet Ali Gülşen, Can Aşur, İbrahim Bademci, Özlem Cihan, Meral Tatar, Fecri Atasever, Sebahattin Pişkinbaş, Deniz Can Anıl, Cebrail Günebakan ve Adnan Iğırı'n Adana emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri öğrenildi.

Polis saldırısının ardından demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler saldırıyı kınamak için parkta yeniden bir araya geldi. Burada konuşan HDP PM Üyesi Arife Çınar, saldırıya tepki göstererek Sibel Bulut’un Kobanê’de inkâr siyasetine karşı mücadele ettiğini söyledi. ESP İl Yöneticisi Murat Akıncı ise Kobanê eylemlerine ‘yaşasın IŞİD’ sloganları ile saldıran polisin bugün de Sibel Bulut için kurulmak istenen çadıra saldırdığını belirtti. Sibel Bulut’un Tüm Ortadoğu’nun ve Rojava’nın kaderini belirleyecek olan Kobanê direnişine katılmanın onurunu taşıdığını beliren Akıncı, AKP-IŞİD cephesine karşı her yerde mücadeleyi büyütme çağrısı yaparak, “Kazanan Kobanê onur ve özgürlük direnişi olacaktır” dedi.

Sibel Bulut için Ankara’da açılan taziye çadırına da polis saldırdı. ESP üyelerinin açtığı taziye çadırına gelen çevik kuvvet polisleri, çadırda bulunan 16 kişiyi gözaltına aldı. Çadırı söken polisler, taziye çadırı ve çevresindeki pankartları da parçaladı.

POLİS ENGELİNE RAĞMEN BULUT İÇİN TAZİYE ÇADIRI KURULDU
 
Bayraklı ilçesi Yamanlar Mahallesi'nde Kobanê'de yaşamını yitiren Sibel Bulut için taziye çadırı polis engeline rağmen kuruldu. Polisin mahalleden çıkmasıyla birlikte taziye çadırı yeniden açıldı. "Kobanê şehidi Sibel Bulut ölümsüzdür" ve "Kobanê kadın devrimidir savunacağız" yazılı pankartlar ile Bulut'un yanı sıra Kobanê'de yaşamını yitiren Serkan Tosun ve Suphi Nejat Ağırnaslı'nın fotoğrafları asılan taziye çadırını DBP ve HDP Bayraklı ilçe yöneticileri de ziyaret etti. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER