Şiddeti İstanbul Sözleşmesi değil inancım engelliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olarak "Sanki 'kadına şiddeti engelliyor' gibi bir mefhum var, o niye engellesin benim inancım engelliyor kadına şiddeti... Ben imanımın gereği olarak merhametle davranıyorum, gözümün önüne hiç İstanbul Sözleşmesi gelmiyor" dedi.

Şiddeti İstanbul Sözleşmesi değil inancım engelliyor
İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ve AK Parti’nin öncülüğünde hazırlanan Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi, imzalanmasından 9 yıl sonra “Aile kurumuna zarar veriyor”, “eşcinselliği özendiriyor” gibi çeşitli iddialarla tartışmaya açıldı. İktidarın çekilmeyi düşündüğü İstanbul Sözleşmesi’ne karşı bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’den geldi.

Kayseri Melikgazi Belediyesi’nce İldem Mahallesi’nde temeli atılan Eski Çınarlar Yaşam Merkezi ve Akıl Küpü Kitap Kafe’nin tanıtım toplantısına katılan Mehmet Özhaseki, aile kurumunun önemine dikkat çekerek Avrupa ve ABD’de de aile kurumunun yok olma aşamasına geldiğini söyledi. Özhaseki, şöyle konuştu:

“Biz hala nikahta keramet olduğuna inanıyoruz. Evladımızın vakti geldiğinde hayırlı bir eşle evlenmesi için çaba gösteriyoruz. Durmadan tartışılan bir İstanbul Sözleşmesi var. Sanki ‘kadına şiddeti engelliyor’ gibi bir mefhum var, o niye engellesin benim inancım engelliyor kadına şiddeti. 1400 yıl önce bizim peygamberimiz kadının erkeğin üstünde erkeğin de kadının üstünde hakkı olduğunu söylüyor. Kadın hakları o zamandan beri var. Yoksa ABD’de 100 yıl önce kadınlar bir yangında yanarak öldü, diye kadınlar günü ilan edildi diye değil. 50-100 yıl önce kadına oy verme hakkı verildi diye kadın hakkı başladı diye bir şey yok ki. Ben imanımın gereği olarak merhametle davranıyorum, gözümün önüne hiç İstanbul Sözleşmesi gelmiyor. Orada birtakım tehlikelere yol açacak umdeler var, onların da kaldırılması lazım. Üçüncü cins dediğimiz, hemcinslerin evliliğine gidecek bir yolu açıyorsa bunu bir tehlike olarak görmek lazım. Yoksa biz kadına şiddeti engelleyecek her türlü yasa neyse arkasında dimdik dururuz. Bırakın öldürmeyi, kesmeyi, tokat atmayı, yan bile bakmayı yasaklayacak her türlü tedbire başvururuz.”

TEMMUZDA 36 KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ

Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açıldığı temmuz ayında 36 kadın cinayeti işlendi. 11 Kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’unn verilerine 2020’de öldürülen kadınların sayısı 285’e ulaştı.  

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2020, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER