Koca: Son 45 günün en yüksek yeni hasta sayısına ulaştık

Türkiye'de günlük korona virüsü verilerine göre, son 24 saatte 21 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son 45 günün en yüksek yeni hasta sayısına ulaşıldığı bilgisini verdi.

Koca: Son 45 günün en yüksek yeni hasta sayısına ulaştık
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü salgınına ilişkin günlük verileri Twitter hesabından duyurdu.

15 Ağustos gününe ait verilere göre Türkiye Covid-19 kaynaklı toplam can kaybı, son 24 saatte 21 yükseldi ve 5955’i buldu.

Günlük vaka ise 1256 artışla 248 bin 117’ye çıktı. Bakan Koca’nın paylaştığı resmi verilere göre, iyileşenlerin toplam sayısı da 229 bin 972’yi buldu.

 

Günlük test sayısı 67 bin 214 olarak rapor edilirken, Sağlık Bakanı Koca, verilerle birlikte şu bilgileri paylaştı:

“SON 45 GÜNÜN en yüksek pozitif tanı -yeni hasta- sayısına ulaştık. Kritik göstergemiz olan Ağır Hasta sayısı, genellikle risk grubunda olup hastalığa yakalananlar ile artıyor. Yeni hasta sayısını, ağır hasta sayısını, can kayıplarını birlikte azaltalım.”

Sağlık Bakanı Koca, korona virüsü ile ilgili uyarılarına ise devam etti. Koca yaptığı paylaşımlarda mart ayından beri tatile gitmenin riskli olduğunu hatırlatırken, “aynı evde yaşamadığınız herkesle mesafeli olun,” uyarısında bulundu.

Koca, ayrıca “Bana bir şey olmaz diyenlerle, benden başkasına zarar gelmez diyenlerin desteğiyle yayılıyor,” diyerek virüsün ciddiye alınması gerektiğini tekrar etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2020, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER