Siirt'te suya kapılan 2 kişinin cesedine ulaşıldı, 4 kayıp

Siirt'teki baraj kapaklarının açılması sonucu Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle suya kapılan 6 kişiden 2'sinin daha cesedine ulaşıldı.

Siirt'in Meydandere köyü mevkisinde piknik yaparken Alkumru baraj kapaklarının açılması sonucu Botan Çayı'nın sularına kapılan 6 kişinin bulunması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 8 yaşındaki Betül Parlaküşer ve Fikret Tente'nin de cesedine ulaşıldı.

4 KİŞİ KAYIP

Parlaküşer ve Tente'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ekipler, suya kapılan Ahmet Tente, Osman Parlaküşer ile 8 yaşındaki Betül Parlaküşer ve 5 yaşındaki Seval Parlaküşer'i arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında daha önce de Senanur Parlaküşer'in cesedine de ulaşılmıştı.

LİMAK'TAN AÇIKLAMA: BARAJ KAPAKLARIN AÇMADIK

Limak Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada ise, Botan Çayı'ndaki su yükselmesine ilişkin, "Grubumuza ait Alkumru ve Kirazlık hidroelektrik santrallerinin olağan çalışma prosedürü içerisinde üretime geçilmiş olup herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapakların açılması söz konusu değildir" ifadesi kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2014, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER