Siirt'ten İran'daki idamlara karşı duyarlılık çağrısı

Siirt TUHAD-DER İran İslam Cumhuriyeti tarafından 29 Kürt siyasetçi hakkında alınan idam kararını kınamak amacıyla DBP il binası önünde basın açıklaması yaptı.

Siirt'ten İran'daki idamlara karşı duyarlılık çağrısı

Siirt TUHAD-DER İran Devleti'nin 29 Kürt siyasetçi hakkında verdiği idam kararlarını protesto ederek, demokratik kamuoyuna yaşanan idamlara karşı hareket geçme ve tepki gösterme çağrısı yaptı. Düzenlenen basın açıklamasına, TUHAD-DER, İHD, DBP, HDP, üyeleri yansıra belediye eş başkanları ile yüzlerce kişi katıldı.

Açıklamayı yapan TUHAD-DER Siirt Şubesi Yöneticisi Mehmet Aşkara İran Devleti'nin Kürtlere karşı pervasızca davrandığını dile getirerek, bugüne kadar yüzlerce Kürt siyasetçinin sırf kimliklerinden ötürü İran rejimi tarafından idam edildiğini belirtti.

'MESELE KÜRTLER OLUNCA DÜNYA KAMUOYU SESSİZ’

29 Kürt siyasetçi hakkında İran’ın aldığı idam kararına karşı dünya kamuoyunun sesiz kaldığını belirten Aşkara “29 Kürt siyasetçi İran hükümeti tarafından kurulan sözde mahkemeleri idam cezasına çarpıtıldı. Uluslararası kamuoyu yine sessizliğini koruyor. Maalesef ülkemiz de sesiz. Mısır’da Müslüman Kardeşlerin liderinin kızı Esma için ülkemiz yetkilerin kopardıkları kıyamet hala hafızalarda.

29 Kürt siyasetçinin İran devleti tarafından idam cezasına çarptırıldığına dikkat çeken Aşkara "İran tarafından 29 Kürt siyasetçi için verilen idam kararını kınıyoruz. Türkiye’nin bu idam kararını durdurması için bir an önce İran devletine çağrıda bulunmasını bir insanlık görevi olarak görüyor ve belirliyoruz. Aksi halde dünyanın diğer bölgelerinde gerçekleştirilen idam kararına karşı Türkiye’nin verdiği tepkinin de samimiyetini tartışılacağı unutulmamalıdır. Tüm kamuoyunu iranda ve dünyada gerçekleştirmeye çalışan tüm idamlara karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

5 dakika oturma eylemiyle İran'ın protesto edilmesiyle açıklama sona erdi. Açıklamadan sonra kitlesel olarak 2004 yılında yaşamını yitiren 14 Aralık günü kimlikleri açıklanan PKK'li Merwan kod adlı Mustafa Yılmaz ile Ciwan kod adlı Mehmet Şakir Çiftçi için kurulan taziyeye gidildi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER