KCD-E'den İran'daki Kürt siyasi tutsakları sahiplenme çağrısı

KCD-E İran rejiminin Kürt siyasi tutsaklara verdiği idam kararını kınadı ve tutsakları sahiplenmeye çağırdı.

KCD-E'den İran'daki Kürt siyasi tutsakları sahiplenme çağrısı

Yazılı bir açıklama yapan Kürt Demokratik Toplum Merkezi (KCD-E) Eşbaşkanlığı İran devletinin son dönemlerde yine yıllardır yaptığı gibi Kürt halkının üzerindeki faşist baskılarını attırdığını, başta kadınlar olmak üzere, gazeteci, akademisyen ve insan hakları aktivistlerinin yaşam hakkının bir bütünen tehdit altında olduğuna dikkat çekti.

Sömürgeci İran devletinin Dehaklardan aldığı zalimane kültürü ile her gün başta Kürt halkı olmak üzere gerici rejime muhalif bütün kesimleri idam etmekte ve bir bütün halkı idamla tehdit ettiğini kaydetti.

Özellikle Kobanê direnişine destek veren tutsaklar üzerinde DAİŞ’i desteklercesine bir sindirme politikası ile yaklaşan geri İran devletinin bu tutumu ile Kürdistan halkının direniş birliğinden ne kadar korktuğunu gösterdiğini vurguladı.

İran ve Türkiye Cumhuriyeti gerici rejimleri başta olmak üzere, bütün gerici ve sömürgeciler adına Kürt halkına vahşice saldıran barbar DAİŞ çetelerinin üstlendiği görevi başaramayınca barbar DAİŞ’in efendilerinin Kürt halkının katliam ve sindirme politikalarını birinci elden yapmaya devam ettiğini vurguladı.

“Kürdistan’ın her karışını Çarçıra Meydanı’na çevirerek, her gün Kürt halkını idam sehpalarına döndüren bu gerici, faşist İran devleti bilmelidir ki Kürt halkını artık istediği gibi sömürüp katledemeyecektir. Kürt halkı felsefesini Önder Apo’dan, direnişini Mazlumlardan, Sakinelerden, Xiziri, Kemanger, Elemhuli ve Arinlerden almaktadır” denilen açıklamada bugün ölüm kokan zindanlarda direnen Kürt tutsakların milyonları temsil ettiği ve bu direnişin milyonlar olup, serhildana dönüşeceğini de kaydetti.

“Urmiye Amed’dir Hewler’dir, Kobanêdir” denilen açıklamada Avrupa’da başta Kürt halkı olmak üzere, dostlar, demokratik kurum ve çevrelere Kürt tutsakların direnişinin sesi olmaya ve İran rejiminin sindirme, idam politikalarını teşhir etme, kınamak için demokratik eylemleri yükseltmeye çağırdı. Açıklamada, “Rojhilat’ın idamı, Bakur’un, Başur’un, Rojava’nın idamıdır” dedi.

KCD-E, başta BM olmak üzere, yaptırım gücü olan bütün kuruluşların sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye çağırdı. İşkence ve idam insanlık suçunu sessizce seyretmenin ortak olmak anlamına geldiğini de vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER