DAIŞ çetelerinin anne ve babasız bıraktığı Şengalli çocuklar!

İnsanlık düşmanı DAIŞ çetelerinin Şengal’e yönelik işgal saldırıları sırasında kaçırdığı binlerce kişinin ardından kalan on binlerce çocuk anne ve babasız kaldı.

DAIŞ çetelerinin anne ve babasız bıraktığı Şengalli çocuklar!
İnsanlık düşmanı DAIŞ çetelerinin Şengal’e yönelik işgal saldırıları sırasında kaçırdığı binlerce kişinin ardından kalan on binlerce çocuk anne ve babasız kaldı. Şengal’de topraklarını terk etmek zorunda kalarak Batman’da kurulan Qorixê Çadır Kentinde yaşayan onlarca çocuk anne ve babası çeteler tarafından katledildi.


Ortadoğu halkların başına bela olan vahşet örgüt DAIŞ çeteleri, Şengal’e yönelik işgal saldırısı sırasında esir aldığı binlercesinin başını keserken, 10 binlerce kadını da Arap ülkelerinde kurduğu köle pazarlarında sattığı belirtiliyor. Anne ve babası DAIŞ çeteleri tarafından kaçırılan onlarca çocuk, şimdi Batman’da kurulan Qorixe Çadır Kent’te yaşamını sürdürüyor. Anne ve babalarının kaçırılması ve katledilmesine anlam veremeyen çocuklar, yaşadıkları trajik öykülerini ANF’ye paylaştı.

DAIŞ çeteleri sırasında anneleri çeteler tarafından katledildikten sonra babaları da esir alınıp Musul’a götürülen Milko ve Faysal Soydo, çadır kentte akrabalarının yanında kalıyor. DAIŞ çetelerinin kendilerini anne ve babasız bırakmasına anlam veremediğini söyleyen 11 yaşındaki Milko Seydo, “Bu çeteler anne ve babamdan ne istediler? Hepimiz şehrimizde çok mutlu yaşıyorduk, bir anda Şengal’i tanklarla bastılar annemi sokak ortasında katlettiler babamı da esir aldılar. Daha sonra babamı Musul’a götürdüklerini duyduk. Şuan Qorixê Çadır Kent’te akrabalarımızın yanındayız. Bence anne ve babam kimseye zarar vermemişti. Anne ve babam Êzidi olduğu için öldürmüşler ve onun için DAIŞ’çiler cennete gedecekmiş, onlar asla cennete gidemez” diye konuştu.

DAİŞ BİZİ ANNE VE BABASIZ BIRAKTI

Anne ve babasız kalan 14 yaşındaki Feysel Soydo ise şunları anlattı “anne ve babamı öldüren DAIŞ’in korkusundan Şengal’e tekrar gidemeyiz bunlar tüm dünyanın gözü önünde bukadar insan öldürdüler yarın bizi de öldürebilirler. Annemi gözlerimizin önünde katlettiler, babamdan da hiçbir haber alamıyoruz, kim bilir belki ilk gün babamın da kafasını kesmişler. Kardeşime söylüyorum korkma babam gelecek ama artık oda biliyor babam gelmeyecek. Ne evimiz nede anne babamız artık olmayacak, biz bundan sonra hep burada mı yaşayacağız? Onu bile bilmiyoruz”

ANNELERİNİ DAIŞ KAÇIRDI

Anneleri Leyla İlyas, DAIŞ çeteleri tarafından kaçırılan Selvan ile Kerwan Heydar’da amcalarının olduğu çadırda yaşama tutunuyor. Babaları da uzun yıllar önce Avrupa’ya yerleştiğini söyleyen Sevlan Heydar, “DAIŞ, Şengal’e saldırırken eşya ve kadınları kaçırmak için gelmişti. Benim annemi de kaçırdılar, şimdi köle pazarlarında kadınları sattıklarını söylüyorlar. Annem bir saniye bile aklımdan çıkmıyor. Biran önce anneme kavuşmak istiyorum”  dedi. 10 yaşındaki Kerwan Heydar ise, “DAIŞ bizim Kürt ve Êzidi olduğumuz için bize saldırdı annemi de aldılar hergün ağlıyorum ama annem halen gelmedi” diyor.

Babaları DAIŞ çeteleri tarafından katledilen Erdelan (12), Huseyn (11) ve Ala Heci (9), çadır kentte yaşıyor. DAİŞ çetelerinin Şengal’den çıktığı gün tekrar geri dönmek istediklerini söylüyor. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER