Silopi'de barış zincirine jandarma gaz bombalarıyla müdahale etti

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bugün Rojava sınırından da binlerce kişinin katılımıyla barış zinciri gerçekleştirildi. Yapılan eyleme jandama gaz bombaları ile müdahale etti.

Silopi'de barış zincirine jandarma gaz bombalarıyla müdahale etti

Şırnak'ın Silopi İlçesine bağlı Bostancı (Rihaniye) köyünde bir araya gelen KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından 'Barış Zinciri' eylemi gerçekleştirildi. 'Barış zinciri' eylemine aralarında HDP Milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Güler Yıldırım, DÖKH aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri KESK, DİSK, TMMOB ve TTB yöneticileri yanı sıra binlerce kişi katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri, KCK ve PKK bayraklarını taşıyan yurttaşlar,  'Bi zînciren mirovahiyê em dê kelhên zilmê birûxinin' pankartı taşındı. 'Barış Zinciri'nde jandarmanın yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Burada yapılan saygı duruşunun sonunda Zeryê köyünde kalan YPG'liler tarafından havaya ateş etmesi ile alanda bulunan kitlenin coşkusu doruğa çıktı. YPG'lilerin havaya açtığı alanda bulunan binlerce kişi 'Biji Serok Apo' ve 'Biji Berxweda YPG' sloganları ile karşılık verdi. Yapılan saygı duruşunun ardından binlerce kişi Bostancı köyü ve Rojava'da bulunan Zeryê köyü karşısında 'barış zinciri' oluşturuldu. 'Barış zinciri' oluşturan yurttaşların sınıra yaklaşması ile jandarma tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Yapılan müdahaleye gençlerinde taşlarla karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. HDP Milletvekillerinin devreye girmesi ile olaylar son bulurken atılan gazdan birçok yurttaş baygınlık geçirdi. atılan gaz bombaları rüzgarın etkisiyle, araçlarda bulunan askerlerin üzerine gitmesi sırasında bir çok asker kendini araçtan dışarıya atması dikkat çekti.

Müdahalenin ardından kitle 'Biji Berxwedana YPGe', 'Biji Serok Apo'  tekrar Bostancı köyünde bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Zeryê köyünde bulunan yurttaşlara seslenerek gerçekleştirmiş oldukları Rojava devrimini selamladığını belirti. Sarıyıldız, "Bu gün Rojava'da onurlu bir yaşam ve kalıcı bir barışın sağlanması için mücadele veriyor. Barışın kıymetini bilen Rojava'da yaşayan halkımızdır. Bugün Kuzey Kürdistan'da barış olduğunu söyleyemeyiz, barış bu şekilde olmaz.  Barış kendi topraklarımız üzerinde özgür bir şekilde yaşamaktır" diye konuştu. 

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın ardından KESK, DİSK, TMMOB ve TTB adına açıklama yapan Gönül Erdem, Êzidilerin kutsal topraklarında kanlı katliamlar gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, "Şengal'de özellikle kadın kırımı yapılmaktadır. IŞİD çeteleri tarafından kadınlar savaş ganimeti olarak esir alınmaktadır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER