Silopi'de dört kişi öldürüldü

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi’de dört cenazenin daha devlet hastanesine getirildiği, cenazeleri almaya giden HDP’li vekillerin önünün kesildiği belirtildi.

Silopi'de dört kişi öldürüldü

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, dört kişi daha hayatını kaybetti.

Dicle Haber Ajansı’nı (DİHA) haberine göre, dün akşam saatlerinde Karşıyaka Mahallesi’nde zırhlı araçlardan mahalleye yapılan ateşte dört kişinin hayatını kaybettiği, cenazelerin ise Silopi Devlet Hastanesi morguna getirildiği belirtildi.

Kaldıkları Ofis Mahallesi’nden hastaneye gitmek isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez ve Ferhat Encu ile HDP Silopi İlçe Eş Başkanı Aycan Azma’nın önlerinin polis tarafından kesildiği belirtildi.

Bir saattir bekletildiklerini belirten Encü, “Polisin milletvekillerini alıkoyduğu, çalışmaları engellediği, hukuku, anayasayı, demokrasiyi ayaklar altına aldığı bir durumu yaşıyoruz” dedi. Encü, “Biz vekillerin oraya gitmesini engellemekle neyi gizlediklerini bilmiyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER