Silopi'de öldürülen kadınlar: 'Paris katliamından farkı yok'

Silopi’de Karşıyaka Mahallesi’nde pazartesi akşamı vurularak yaralanan dört kişi hayatını kaybetti.

Silopi'de öldürülen kadınlar: 'Paris katliamından farkı yok'

Şırnak Silopi’de sokağa çıkma yasağı 23. gününde devam ederken, çatışmaların şiddetlendiği ilçeden dün 4 ölüm haberi geldi. Yaşamını yitirenlerden birinin Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayir olduğu tespit edildi. Cenazelerden bir diğerinin de Kürt kadın hareketinin bilinen isimlerinden ve KCK davasından 5 yıl tutuklu kalan Seve Demir’e ait olduğu öğrenildi. Üçüncü kişi ise yine Kürt kadın hareketinin aktivistlerinden Fatma Uyar olduğu anlaşıldı. Öte yandan ilçede bugün de aralarında DİHA muhabirinin de olduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Silopi’de Karşıyaka Mahallesi’nde pazartesi akşamı vurularak yaralanan dört kişi hayatını kaybetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, cenazelerden birinin Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nair’e ait olduğunu söyledi.

Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan da, “Cenazelerden biri DBP Parti Meclisi Üyesi Seve Demir’e ait” dedi.

Seve Demir Diyarbakır’da görülen KCK davasında tutuklanmış, 5 yıl cezaevinde kalmıştı. Demir,  2012’deki 69 gün açlık grevinde kalmıştı.

Üçüncü kişinin Özgür Kadın Kongresi Aktivisti Fatma Uyar olduğu belirtildi.

Ayhan, dördüncü kişinin de erkek olduğunu ve yüzünün tanınamayacak halde olduğu için kimliğinin tespit edilemediğini söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da ölümlere Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Buldan, “Paris Katliamı’ndan farkı yok” dedi.

37 kişi gözaltında

Öte yandan güvenlik güçlerinin Şehit Harun Mahallesi’ndeki evleri de boşaltmaya çalıştığı ve evden çıkarılanların Yenişehir Kapalı Spor Salonu’na götürdüğü öğrenildi.

Evlere yapılan baskında, kimlik kontrolünün ardından bazı kişiler ilçe dışına çıkarılırken, 37 kişinin “makul şüphe”li görüldüğü için gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında Dicle Haber Ajansı muhabiri Nedim Oruç da var.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER