Sınır Tanımayan Gazeteciler Metris Cezaevi önündeydi

Fransa'dan gelen Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) delegasyonu, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu'nun tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi önüne gitti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Metris Cezaevi önündeydi
Özgür Gündem gazetesi ile dayanıştıkları için tutuklanan nöbetçi genel yayın yönetmenlerinden Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu için Fransa'dan Türkiye'ye gelen RSF delegasyonu, Önderoğlu'nun tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi önünde giderek, burada basın açıklaması yaptı. 

Açıklamaya, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda gazeteci ile HDP Milletvekili Ferhat Encü'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi parti temsilcisi katıldı. 

DİHA’nın haberine göre; cezaevi önünde heyet adına konuşan RSF Genel Sekreteri Christophe Deloire, Türkiye'de basına yönelik baskıları kınadı.

DELOIRE: TÜRKİYE'DE BASINA YÖNELİK CİDDİ BİR SALDIRI VAR 

Başta Türkiye ve dünyadaki gazeteciler olmak üzere herkesin dayanışma göstererek, bu tutuklamalara tepki göstermesi gerektiğini söyleyen Deloire, "Arkadaşımız ve Türkiye Temsilcimiz olan Erol Önderoğlu ile birlikte tutuklu tüm basın emekçilerinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

Türkiye'de basına yönelik ciddi saldırıların yaşandığını belirten Deloire, gerekli araştırmaları yaptıklarını söyledi. 

Delegeasyon heyeti içerisinde yer alan Uluslararası İnsan Hakları Temsilcisi Martin Prader ise tutuklama kararlarına tepki göstererek, dayanışma mesajı verdi.

Prader'in ardından Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı olan Kadri Gürsel konuştu. Gürsel, "Haksız yere üç arkadaşımız içeride tutuluyor. Basına yönelik baskıların bir an önce son bulması ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi. 

ÖNDEROĞLU'NUN MEKTUBU OKUNDU

Olmayan bir suçtan dolayı arkadaşlarının tutuklu olduğunu vurgulayan Gürsel, "Tutuklamalar ve baskılar ile oluşturulan dayanışmayı ortadan kaldıracaklarını sananlar şunu bilmelidirler ki, bu uygulamalar ile dayanışmayı daha da büyüttüler" iadelerini kullandı. Gürsel, konuşmasının ardından Önderoğlu'nun cezaevinden gönderdiği mektubu okuyarak, herkesi dayanışmayı büyütmeye çağırdı. 

Yapılan açıklama sonrası cezaevi önünde ayrılan delegasyonun Özgür Gündem gazetesini ziyaret etmesi bekleniyor.

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılmaları nedeniyle Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci- yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu tutuklanmıştı.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER