ABD: Tutuklamalar rahatsızlık verici eylemlerin devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma gösterdikleri için tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in tutuklanmalarını eleştirerek, “ifade ve basın özgürlüğünü yıldırmayı amaçlayan rahatsızlık verici eylemin yalnızca bir devamı olduğu görülüyor” dedi.

ABD: Tutuklamalar rahatsızlık verici eylemlerin devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Washington’da günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin, Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma gösterdikleri için terör propagandası yapmakla suçlanıp 20 Haziran’da tutuklanmıştı.

Kirby, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

“Bu eylemin Türkiye’deki meşru tartışmaları, ifade ve basın özgürlüğünü yıldırmayı amaçlayan rahatsızlık verici eylemin yalnızca bir devamı olduğu görülüyor.

“Daha önce de ifade ettitğimiz gibi, Türkiye’nin dostu ve müteffiki olarak Türk makamlarına bir kez daha eylemlerinin, Türk anayasından yer alan ve basın özgürlüğünü de içeren evrensel demokratik değerlere uygunluğunu güvence altına almaları çağrısında bulunuyoruz.

“Demokratik bir toplumda eleştirilen görüşlerin teşvik edilmesi, susturulmaması gerektiğine inanıyoruz. Toplum içindeki farklı seslerin ifade edilmesine ve bağımsız gazetecilerin eylemlerine, çalışmalarına ve önemli çabalarına izin verilmesinin demokrasileri zayıflattığına değil güçlendirdiğine inanıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER