Sınırda bir kişi daha öldürüldü

Rojava’nın Efrîn Kantonu’ndan dün gece sınırdan Türkiye tarafına geçmeye çalışırken askerlerin ateş açması sonucu 70 yaşındaki Mihemed Selim adlı kişi yaşamını yitirirken bir kişi de yaralandı.

Sınırda bir kişi daha öldürüldü

Rojava’nın Efrîn Kantonu’ndan Türkiye tarafına geçmeye çalışan bir kişi askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Efrîn Kantonu’nun Şera ilçesine bağlı sınır hattındaki Dersivan köyünden dün akşam saat 20.00 sıralarında Türkiye tarafında geçmeye çalışan Rakka nüfusuna kayıtlı Mihemed Selim (70) ve Halep nüfusuna kayıtlı Mıhemed Halit Bilal’in (32) üzerine sınırda nöbet tutan askerler tarafından ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu Mihemed Selim, sol bacağına ve karnına isabet eden kurşunlar sonucu olay yerinde hayatını kaybederken, Halit Bilal ise sol bacağından giren kurşunla yaralandı.

Yaşamını yitiren Selim’in cenazesi ile yaralanan Bilal, saldırı sonrası köylüler tarafından Avrîn Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Halit Bilal’in durumunun iyi olduğu öğrenilirken, 70 yaşındaki Selim’in hastane morguna kaldırılan cenazesi ise Rakka’da yaşayan ailesinin gelmesi halinde ailesine teslim edilecek.

Hastanedeki tedavisi süren Mihemed Halit Bilal, “Yanımızda çocuklar ve kadınlar var dememize rağmen ateş etmeye devam ettiler. Ben vurulduktan sonra yerde kaldım. Yürüyemiyordum. Yerde hareketsiz kalarak, hayatta kaldım” dedi.

Yaşanan bu olayla birlikte son 3 gün içerisinde Efrîn Kantonu sınır hattında, askerlerinin açtığı ateş sonucu sınırı geçmeye çalışırken hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye, yaralananların sayısı ise 5’e yükseldi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER