Ayna 'siyasi' dedi, Sabah gazetesi 'silahlı' yazdı

DBP, Sabah gazetesi ve Yeni Şafak Yazarı Kaplan'ın Eş Genel Başkanı Ayna'nın açıklamalarını çarpıttığını duyurdu.

Ayna 'siyasi' dedi, Sabah gazetesi 'silahlı' yazdı
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), dün Amed'de yaptığı basın toplantısında Eş Genel Başkan Emine Ayna'nın açıklamalarının Sabah gazetesi tarafından çarpıtıldığını bildirdi. 


Tekzip metni yayımlayan DBP Genel Merkezi, Ayna'nın açıklamalarının Sabah ve bazı internet sitelerinde "Özerklik için silahlı mücadele veren bir partiyiz" şeklinde yansıtıldığına dikkat çekerek, "Eşbaşkanımız Emine Ayna'nın "Biz özerklik için siyasi mücadele veren bir partiyiz' sözleri açıkça çarpıtılmıştır" denildi.

'YAYINDAN KALDIRILMASINI İSTEDİK ANCAK KABUL ETMEDİLER'

Açıklamada, "Sabah gazetesi ile telefon trafiği yapılmış; haberin çarpıtılmış olduğu belirtilmiş ve yayından kaldırılması istenmiştir. Ancak yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmış, haberciliğin temel kuralları ters yüz edilerek haberin gerçek dışılığını doğrulama 'çabaları' ile talebimiz yanıtsız kalmıştır" bilgisi de verildi.

"Aynı trafik Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan ile de yaşanmıştır; ancak sonuç nüanslarla aynı olmuştur.  Hilal Kaplan, aynı kaynaktan alındığı anlaşılan haberi kaynak belirtmeden elleriyle tekrar kaleme almış ve fotoğraf olarak twitter hesabından, sosyal medyada daha denetimsiz çoğalmasını sağlamak için, dolaşıma sokmuştur" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'TÜRK HALKININ HİPNOZDAN KURTULMASI DOLAYISIYLA TELAŞ İÇİNDELER'

"Bu çarpıtmanın ardındaki amaç nedir? Toplum neye yönlendirilmek istenmektedir? Bu kadar açık şekilde yalan söyleyecek gözü dönmüşlük, hangi ruh halinin ifadesidir? Türk halkından gizlenmek istenen, Türk halkının duymaması, bilmemesi gerek durum nedir? Savaş medyasının asıl görevi, Demokratik özerklik projesinin toplum nezdinde anlaşılmasını ve  Erdoğan'ın fiili diktatöryasıyla mukayese edilmesini engellemektir. Bu izansız zihniyetin asıl telaşı, manipüle edilegelen Türk halkının, Antidemokratik sistemin hipnozundan kurtulmaya başlamasıdır. 

Erdoğan, 'Baldıran zehrini yutturduğu, Şahadet Şerbetinden tattırmak isterken uyanan topluma; gün geçtikçe artan tepki ve öfkesini Eşbaşkanımız şahsında partimize ve Kürt halkına yöneltmek istemiştir. Ancak gerçekler bir kere çakradımı toplumun içinde önünü alabilmek mümkün değildir. 

Basın ahlakından yoksun bu iftiracı zihniyeti kınıyoruz. Bu yalan haberi üreten ve yayımlayan tüm  kurumlar, kişiler; tekzip ettiğimiz halde sosyal medyada yayından kaldırmayanların tümünü tespit edip haklarında yasal işlem başlatacağımızın bilinmesini isteriz." / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 21:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER