Tarsus'ta BDP'li eski yöneticinin işyeri ateşe verildi

BDP Tarsus eski İlçe Başkanı Faik Altın’ın işyeri dün gece kimliği belirsiz kişilerce ateşe verilerek yakıldı.

Tarsus'ta BDP'li eski yöneticinin işyeri ateşe verildi

Mersin’in Tarsus ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tarsus eski İlçe Eş Başkanı Faik Altın’ın Barbaros Mahallesi’nde bulunan işyeri sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, ateşe verilen işyeri tamamen yanarken, olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin ‘mahalleye gelemeyeceklerini’ söylediklerini iddia edildi.

İtfaiye aracının gelmemesi üzerine alevler yurttaşlar tarafından söndürülürken, işyeri yakılan Faik Altın, polis ve itfaiyenin gelmemesine tepki gösterdi.

İşyerinin yakılmasının tek gerekçesinin eski BDP yöneticisi olması olduğunu söyleyen Altın, yapılan saldırının kimler tarafından yapıldığını bildiklerini, haber vermelerine rağmen polisin ve olay yeri inceleme ekiplerinin de yine olay yerine gelmediğini söyledi.

Altın, “Halkımız kendisini korumak için sokaklara çıkıyor ancak polis kendini koruyan halka saldırarak, karanlık güçleri harekete geçiriyor. Bu saldırılar karanlık güçlerin eliyle yaptırılıyor” dedi.

Bu arada ilçede, sabah saatlerinde bazı mahallere eş zamanlı baskınların yapıldığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER