Tarsus'ta cesedi bulunan Rıza'nın ailesi konuştu

Tarsus’ta Lice eylemine katıldıktan sonra kaybolan ve 5 gün sonra Berdan Irmağı’nda cesedi bulunan Rıza Bayram’ın ailesi Evrensel'e konuştu. Aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını istedi.

Tarsus'ta cesedi bulunan Rıza'nın ailesi konuştu
 Tarsus’ta Lice eylemine katıldıktan sonra kaybolan ve 5 gün sonra Berdan Irmağı’nda cesedi bulunan Rıza Bayram’ın ailesi Evrensel'e konuştu. Aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını istedi.


Anne Nesibe Bayram daha öncede evlerine çok kez polislerin geldiğini ve sürekli tehdit edildiklerini söyledi. Nesibe Bayram “Geçmişte evimize sürekli polisler geliyordu, evde olmayan oğlumun yerini bana soruyorlar ve ‘yerini söyle, onu bulduğumuz yerde öldüreceğiz’ şeklinde tehditlerde bulunuyorlardı” dedi. Anne Bayram “Devlettir bunlar ben ne yapayım, yıllardır bize zulüm yaptılar” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da bir ağanın zulmünden kaçıp Tarsus’a göç ettiklerini söyleyen baba Haşim Bayram da “Tarsus’a geldiğimizde ne malımız ne mülkümüz vardı akşama kadar çalışıyorduk, Tarsus’ta çok süründük. Devlet, Rıza’nın nasıl öldüğünü biliyor çünkü devlet, Rıza’yı tanıyordu. Biz çocuğumuzu aradık, bize ‘Rıza bu gösteriye katılmadı’ dediler, nasıl öldürmüşler bilmiyorum ama Rıza’yı onlar öldürdüler” şeklinde konuştu.

Rıza Bayram’ın ağabeyi Raif Bayram ise “Eylem günü Rıza, polisin müdahalesinden kaçarken çıkmaz sokağa giriyor. Akrep tipi zırhlı araç da Rıza’nın peşinden gidiyor ve Rıza o sokakta sıkıştırılıyor ve 5 gün sonra kardeşimin sudan ölüsü çıkıyor” dedi.

SU ALÇALACAĞINA YÜKSELDİ!

Ağabeyinin cesedinin iki günlük arama çalışmasının ardından bulunduğunu hatırlatan Mehmet Bayram ise “İlk gün su kesilmeye başlandı balıkadamlar tarafından suda arama çalışması yapıldı ve ağabeyimin cesedine ulaşılmadı, balık adamlar bize suyun ertesi gün seviyesinin daha da düşeceğini ve rahat arama çalışması yapabileceklerini belirttiler ve olay yerinden ayrıldılar. Biz de bunun üstüne suyun kenarında beklemeye başladık suyun seviyesi düşecekti ve ağabeyimin suda olup olmadığını görecektik. Fakat yaklaşık 3 saat sonra su tekrar açıldı ve seviyesi yükselmeye başladı bunu ertesi gün aramaya başladıklarında emniyet güçlerine sorduğumuzda ise bize bekçinin hata yapmış olabileceğini söylediler. Ben bunun bilerek yapıldığını düşünüyorum çünkü ağabeyimin cesedi o gece suya atıldı. Eğer su açılmasaydı biz o gece ağabeyimin ırmakta olmadığını görecektik” dedi. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER