TBB Başkanı Sağkan: Usulsüzlüklerle ilgili itirazları yapıyoruz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sağkan, seçimle ilgili çok ağır ihlaller olmadığını, kendilerine ulaşan şikayetlerin çoğunun, sandık kurulu üyelerinin yeterli eğitim almamasından kaynaklı olduğunu söyledi.

TBB Başkanı Sağkan: Usulsüzlüklerle ilgili itirazları yapıyoruz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, seçimle ilgili ihlaller için kurdukları Seçim Güvenliği Merkezi’ne iletilen şikayetlere dair bianet’e bilgi verdi.

Sağkan, kendilerine ulaşan ihlallerin çoğunun, sandık kurulu üyelerinin yeterince eğitim almamasından kaynaklı olduğunu söyledi.

İsmi listede olmadığı halde oy kullananlar

Erinç Sağkan, sosyal medyaya yansıyan olası ihlalleri de araştırdıklarını, bunlarla ilgili de kendilerine ihbarların ulaştığını belirtti:

“Bir yerde cumhurbaşkanı adaylarının oy pusularına, arka tarafından görünecek şekilde mühür vurulduğu iletildi ve bunun geçerliliğine dair sorular oldu.

Ancak sandık kurulu üyelerinin yeterli eğitimi almamış olduklarını tespit ettik, en fazla ihlal başvurusu da bununla ilgili geldi.

Örneğin, ismi listede olmadığı halde önceden kontrol edilmediği için oy kullandırılan, oy kullandıktan sonra isminin listede olmadığı fark edilen kişilerle ilgili şikayetler aldık.

Yine oy kullanma öncesi kimlik kontrolünün yapılmadığı yerler tespit ettik. Bunlara ilişkin itirazlarımızı yaptık.”

Muharrem İnce’nin bölümüne çarpı işareti

Sağkan, “Yoğun şekilde tarafımıza iletilen başka bir şikayet de sandık kurulu üyelerinin, seçimden çekildiğini açıklayan Muharrem İnce’nin bulunduğu bölüme çarpı atmasıydı” bilgisini verdi.

Sandık kurulundan kaynaklı hatalardan kaynaklı olarak vatandaşlarını noyunun geçersiz sayılmasının sözkonusu olamayacağını söyleyen Sağkan, bu ve benzeri ihlallerle ilgili başvurularını yaptıklarını söyledi:

“Çok yoğun telefon geliyor ancak çoğu şikayet, sandık üyelerinin yetersiz eğitiminden kaynaklı sorunlarla ilgili. Bu sorunlar da itirazlarla çözülüyor. Onun haricinde çok ağır ihlaller olduğundan söz edemeyiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER