Tek cuma namazı Beştepe'de kılındı

Korona virüsü nedeniyle bu hafta da cuma namazları ülke genelinde kılınmazken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kararıyla Beştepe'deki Millet Camii'nde kılındı. Namazda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hutbe okudu.

Tek cuma namazı Beştepe'de kılındı
 Diyanet İşleri Başkanlığı “çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak” Ankara’da Cumhurbaşkanlığı kompleksinde yer alan Beştepe Millet Camii’nde cuma namazı kılınmasına karar verdi. İlk hutbeyi de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş okudu. Hutbe canlı yayınlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, giderek artan salgın tehlikesi nedeniyle bugün yine ülke genelinde cuma namazlarının kılınmayacağı belirtilerek, şöyle denildi:

“Giderek artan salgın tehlikesi sebebiyle maalesef bugün yine ülkemiz genelinde Cuma Namazları kılınmayacaktır. Ancak, İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve Cuma Namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına; Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak Cuma Namazı eda edilecektir. Milletimiz bugün, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın irad edeceği hutbeyi televizyonları aracılığıyla dinleyebileceklerdir.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER