Teknik ve meslek liselerinde 'Dersime dokunma' tepkisi

Teknik ve meslek liselerinde ‘Dersime dokunma’ tepkisi

Teknik ve meslek liselerinde 'Dersime dokunma' tepkisi
 Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu, 2013-2014 yarıyıl tatilinde aldığı karar ile teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi dersini kaldırdı. Birçok kentte öğretmenler ve eğitim sendikaları eylem yaparak kararı protesto etti. 

Meslek liselerinde beden eğitimi dersi kaldırılıyor. Eğitimciler tepki göstererek dava açtı. 

Türk Eğitim-Sen, meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeye dava açtı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün meslek ve teknik liselerde yapılan haftalık ders programı değişikliklerinde beden eğitiminin çıkarıldığını belirtti. Bir sonraki eğitim-öğretim yılında 10. sınıflar programına 6 saat matematik, 2 saat fizik, 2 saat kimya ve 3 saat biyoloji derslerinin konulduğunu ifade eden Koncuk, beden eğitimi dersinin kaldırılmasının milli eğitimin temel esaslarına ters düştüğünü kaydetti. 

Beden eğitiminin öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sosyal özelliklerini geliştirmedeki özelliklerinin göz ardı edildiğini vurgulayan Koncuk, öğrencilerin yetenek ve yaratıcılıklarının farkına varmasının önüne geçildiğinin altını çizdi. Öte yandan birçok beden eğitimi öğretmeninin de bu düzenleme yüzünden norm fazlası olarak mağdur olacağını kaydeden Koncuk, yapılan değişikliğin iptali için Danıştay nezdinde dava açtıklarını açıkladı. 

VOLEYBOL OYNAYARAK PROTESTO ETTİLER

Meslek Liselerinden beden eğitimi dersinin kaldırılması Adana’da Beden Eğitim Öğretmenleri Derneği Adana Şubesi tarafından protesto edildi. 

Adana Valiliği önünde bir araya gelen Beden Eğitimi Öğretmenlerine Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Eğitim-İş de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Beden Eğitim Öğretmenleri Derneği Başkanı Kemal Kırım, MEB Talim Terbiye Kurulu tarafından meslek liselerinin 10 ve 11. Sınıflarında beden eğitimi derslerinin kaldırılmasının Anayasa ve MEB temel kanununa aykırı olduğunu belirtti. Beden Eğitimi dersinin 2009-2010 yılında tüm okullardan kaldırılmak istendiğine dikkat çeken Kırım, gelen tepkiler üzerine karardan vazgeçildiğini dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olimpiyatlar için milyarlarca lira harcarken Beden Eğitimi derslerinin kaldırılmasının çelişki olduğunu söyleyen, sağlıklı bir nesil için bedensel gelişimin de önemli olduğunu vurgulayan Kırım, mücadelelerinin süreceğini söyledi. Açıklamanın ardından valilik önünde yolu kapatan öğretmenler voleybol oynadı.  

SORUMLUSU 4+4+4

Bolu’da Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübünün çağrısıyla toplanan eğitimciler Valilik önünden Bankalar Meydanı’na kadar yürüdü. “Dersimizi geri istiyoruz” sloganları atan kitle daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “4+4+4 sistemi, beden eğitimi öğretmenlerinin mesleki niteliklerine ve atama bekleyen on binlerce beden eğitimi öğretmenine darbe vurmuştur” denildi. Meslek liseli öğrencilerin bir tek beden eğitimi derslerinde eğlendiğini ve deşarj olduğu da eklendi. Eyleme Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve siyasi partiler destek verdi. 

İKİ SAAT DEŞARJI ÇOK GÖRDÜLER

Aydın Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü Derneği de basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Dernek Başkanı Ayhan Afşar, olimpiyatlarda başarılı olmak adına çok paraların döküldüğünü fakat liselerden beden eğitimi dersinin kaldırılarak bu yatırımların toprağa gömülmeye çalışıldığı söyleyerek, “Eğitim sistemi bir türlü rayına oturmamış, yaz boz tahtasına dönüşmüştür. Okula girdiği sistemle mezun olan bir öğrenci nesli daha yoktur. Ders çizelgelerinde değişiklik yapılırken üzeri çizilecek ders olarak ilk akla gelen her zaman beden eğitimi dersi olmaktadır. Haftanın her günü çalışan ve üreten bu öğrencilere haftada iki saat beden eğitimi dersi ile deşarj olmayı, oynamayı, sportif kültür kazanmayı, sağlığını korumayı, spor yoluyla kendini ifade etmeyi çok görmüşlerdir” diye konuştu. / Evrensel
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 21:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER