Temiz Bir Şemdinli İçin El Ele Verdiler

Şemdinli ilçesinde aralarında Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ve Sabri Baran Özel Eğitim, Kültür ve Doğayı Koruma Derneği Onursal Başkanı ve İş İnsanı Sabri Özel'inde bulunduğu 200'e yakın gönüllü, sokaklarda ve derelerde çöp topladı.

Temiz Bir Şemdinli İçin El Ele Verdiler

Şemdinli ilçesinde faaliyet gösteren Sabri Baran Özel Eğitim ve Doğayı Koruma Derneği ile Şemdinli Belediyesi iş birliğiyle "Çocuklarımıza Daha Yaşanabilir Bir Şemdinli Bırakmak İçin Kirletme, Temizle” projesi kapsamında ilçede temizlik seferberliği başlatıldı.

Düzenlenen kampanyaya Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Sabri Baran Özel Eğitim, Kültür ve Doğayı Koruma Derneği Onursal Başkanı ve İş İnsanı Sabri Özel, öğretmenler, öğrenciler ve gönüllüler katıldı. Kampanya Altınsu (Şapatan) Köyü Deresi ile Dereboyu Deresi'nin temizletilmesiyle başlatıldı.

Sabri Özel: Asıl görevimi bugün yaptığıma inanıyorum
 

Gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Sabri Baran Özel Eğitim, Kültür ve Doğayı Koruma Derneği Onursal Başkanı ve İş İnsanı Sabri Özel; Şemdinli için birçok projede yer aldım. Ben asıl görevimi bugün yaptığıma inanıyorum. Gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir Şemdinli bırakmak istiyoruz. Bu farkındalığı ilk olarak Altınsu köyünde başlatıyoruz ve tüm Şemdinli’ye örnek olarak uygulanmasını istiyoruz. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, doğamız için bunu yapmamız gerekiyordu. Bugün dernek üyelerimizle başlattığımız temizlik kampanyasına Şemdinli halkı da destek verdi. Kampanyamıza özellikle belediye başkanımız kendileri de katılarak destek verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik olmasını temenni ediyorum" dedi.

Saklı: Şu ana kadar dereden 15 ton çöp çıkardık
 

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı da; "iş İnsanı Sayın Sabri beye teşekkür ediyorum. Kampanyaya halkımızla beraber destek verdik. Temizlik çalışmalarımız Altınsu Dersinde başlayıp Dereboyu deresine kadar devam etti. Şu ana kadar dereden 15 ton çöp çıkardık. Doğa eninde sonunda bunun intikamını bizden alır. O intikam hırsına girmeden biz tedbirimizi alalım derelerimizi, caddelerimizi ve sokaklarımızı tertemiz tutalım. Kampanyaya katılan herkse teşekkür ederim" diye konuştu.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2022, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER