Tendürek'teki operasyona ait görüntüler ortaya çıktı

Tendürek Dağı’nda HPG’lilerin bulunduğu noktaya dönük operasyona çıkan askerlerin yaralandıktan sonra canlı kalkanlar tarafından kurtarılmasına dair bir görüntü ortaya çıktı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yaşanan olaya ait görüntüler DİHA tarafından yayınlandı. Görüntülerde askerlerin yaşadıkları panik görülürken, bir askerin canlı kalkan olarak yardımlarına gelen yurttaşlara, “Kardeş bizi suçlu görebilirsiniz ama biz görev icabı buradayız. Bu işi kim yapmışsa git ona sor” ifadelerini kullandığı duyuluyor.

Görüntülerde çok sayıda askerin yerde yaralı halde yattığı, korku içerisinde çatışma bölgesinden çıkarılmayı beklediği görülüyor. Askerlere yardım için canlı kalkanların geldiği görülüyor.

Yine bir yurttaşın, “Abi el atalım bu askeri de kaldıralım. Bu askerin ne suçu var” sözlerine rütbeli bir asker, “Abi bizlik bir şey yok” diyor.

Bu esnada asker, “Kardeş bizi suçlu görebilirsiniz ama biz görev icabı buradayız. Bu işi kim yapmışsa git ona sor” diyor.

Görüntü bir yurttaşın, “Sen de bizim çocuğumuzsun, o da bizim çocuğumuz. Bakın ondan çok size yardıma gelmişiz” sözleri ile son buluyor.

Ne olmuştu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde bugün yapılmak istenen ağaç dikimi öncesi Ağrı’nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Türk Silahlı Kuvevetleri’nin (TSK) bölgede operasyon başlatması üzerine PKK’liler ve askerler arasında çatışma çıktı.

Fidan dikimini organizasyonunda yer alan DBP Diyadin İlçe Eş Başkanı Nuri Şahin, fidan dikimi için geldikleri köy girişinde valilik kararı ile durdurularak köye alınmadıklarını belirtti. Askerlerin bölgede çatışma olduğunu kendilerine aktardığını belirten Şahin, alanda dört askeri helikopterleri sürekli uçtuğunu, ancak bulundukları yerden kendilerine çatışma sesinin gelmediğini belirtti.

Konuyla ilgili Genelkurmay’dan yapılan ilk açıklamada “Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu Düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca 15 Timden oluşan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Ateşe derhal karşılık verilmiştir” denildi.

Çatışma sırasında 4 askerin yaralandığı belirtilen açıklamada “Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir” dedi.

Genelkurmay tarafından yapılan ikinci açıklamada ise çatışmada 5 PKK’linin yaşamını yitirdiği, 1 PKK’linin ise yakalandığı öne sürüldü. Ayrıca 4 askerin de yaralandığı belirtildi.

HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Sabri Tayfun imc tv’ye yaptığı açıklamada ise çatışmada bir PKK’linin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Çatışma sonrası bölgeye gitmek isteyenlerin üzerine askerlerin ateş açması sonucu HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak yaşamını yitirdi, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa ise yaralandı.

PKK tarafından ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

KCK, “Ateşle oynamaya devam ederlerse kendi sonlarını getirirler” ifadelerini kullandı. / İMC

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 08:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
partizan Şemzinanlı
partizan Şemzinanlı - 9 yıl Önce

seyredin akp+daiş yandaşlari sizler kobani ve şengalden ders alamadınız bari bundan ders alın yeter artık elinizi vijdanınıza bırakın tabi vijdan varsa artık bu akp den vazgeçin akp yandaşları kürtler eğer sizde zerre kadar vijdan varsa artık yeter dersiniz ve kendi yuvanıza dönersiniz.

SIRADAKİ HABER