Times: Menbic operasyonu ABD-Türkiye ilişkileri için sınav

Financial Times gazetesi, Türkiye sınırında Menbic bölgesini IŞİD’ten almak için ABD’nin de destek verdiği Demokratik Suriye Güçleri tarafından başlatılan operasyonun Washington’un Ankara ile ilişkileri için bir sınav olacağını yazdı.

Times: Menbic operasyonu ABD-Türkiye ilişkileri için sınav

Britanya’da yayımlanan Financial Times gazetesinde, Türkiye sınırında Menbic bölgesini IŞİD’ten almak için Demokratik Suriye Güçleri tarafından başlatılan operasyona yer veren bir haber yer alıyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, gazetenin Washington muhabiri Geoff Dyer ile Beyrut muhabiri Rebecca Collard’ın imzalarını taşıyan haberde, Demokratik Suriye Güçleri’nin Menbic bölgesini ele geçirmesi halinde, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin gözlerini Rakka kentine dikecekleri belirtildi.

Haberden bazı satırlar şöyle:

“Menbic bölgesinin IŞİD unsurlarından temizlenmesi uzun süredir ABD ile Türkiye arasında yoğun tartışmalara neden olan bir konu. Türkiye, Suriye Kürtlerinin bölgeyi ele geçirmesi halinde, güney sınırındaki geniş bir alanı kontrol altında tutmasından endişe ediyor.

“Ankara, Suriye’deki en büyük Kürt milis gücü olan Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG), 30 yıldır silahlı mücadele verdiği terör örgütü PKK’nİn kolu olduğuna inanıyor.

“Amerikalı yetkililer, altı aydır Suriye Demokratik Güçleri’nde daha fazla Arap savaşçının olması için çaba harcadıklarını söylüyor. Suriye’nin kuzeyindeki Arap bölgeleri IŞİD’den alındığında, söz konusu alanlarda yine bu savaşçılar kullanılacak. Bu şekilde hem Türkiye’nin kaygıları giderilecek, hem de Kürtlerin kontrolü altında yaşamak istemeyen Sünni halkın olası tepkileri azaltılmış olacak.”

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER