TRT'de Cumhur İttifakı'na aleyhte yayın yok

TRT'nin Şubat ayı raporu yayınlandı: Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'ndan 9 kat fazla TRT'de yer aldı. Cumhur İttifakı'na aleyhte yayın yapılmazken Millet İttifakı'na aleyhte yapılan haber sayısı lehteki yayınları geçti.

TRT'de Cumhur İttifakı'na aleyhte yayın yok
Yerel seçimler yaklaşırken TRT’nin, 1-28 Şubat tarihleri arasını kapsayan ‘siyasi haber raporu’ yayınlandı. RTÜK Üyesi İsmet Demirdöğen tarafından açıklanan listeye göre TRT Haber’in siyasi partilere yönelik haberlerinde, programlarında veya canlı yayınlarında AK Parti ve MHP aleyhine yayın yapılmadı. CHP ve İYİ Parti’nin aleyhine yapılan yayın ise lehine yapılan yayınları geçti. Raporda, HDP ile ilgili veriye yer verilmedi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, yayınlarında Cumhur İttifakı ve ittifakın partileri lehine haberlere yer verip Millet İttifakı ve mensubu partiler aleyhine yayın yapan kuruluşlar, A Haber, TGRT Haber, 24, Akit TV, TV Net, Uzay Haber, Ülke, Kanal 7 ve Beyaz TV olarak sıralandı. RTÜK Üyesi Demirdöğen, “İşte kamu yayıncılığı! TRT kendi yasasını çiğniyor. RTÜK ise sorumluluktan kaçınan pasif bir izleyici” dedi.

AK Parti: 49 saat 58 dakika 12 saniye lehte. Aleyhte yayın hiç yok.
MHP: 3 saat 32 dakika 26 saniye lehte. Aleyhte yayın hiç yok.
CHP: 5 saat 47 dakika 25 saniye lehte, 5 saat 56 dakika 15 saniye aleyhte.
İYİ Parti: 55 dakika 32 saniye lehte, 1 saat 11 dakika 53 salise aleyhte.
Cumhur İttifakı: 53 saat 30 dakika 38 saniye lehte. Aleyhte yayın yok.
Millet İttifakı: 6 saat 52 dakika lehte, 7 saat 8 dakika aleyhte yayın.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2019, 23:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER