Trump: Putin'le görüşmeden büyük sonuçlar çıkacak

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Suriye'yi ve seçimlere Rus müdahalesi iddialarını görüştüğü toplantıdan 'çok önemli sonuçlar çıkacağını' açıkladı...

Trump: Putin'le görüşmeden büyük sonuçlar çıkacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ortak basın toplantısındaki tavrından ötürü eleştiri yağmuruna tutulan ABD Başkanı Donald Trump’tan yeni açıklama geldi. Trump’la, Putin’le görüşmesi sonrasında ‘büyük sonuçların geleceğini’ söyledi.


İki liderin pazartesi günü Helsinki’de yaptığı görüşmede Suriye’de olası bir anlaşma ve Rusya’nın ABD’deki 2016 başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları masaya yatırılmıştı. İki lider Suriye’de anlaşma beklentisi konusunda bir açıklama yapmamıştı. Ancak Trump’ın, seçimlere Rus müdahalesini reddederek kendi istihbarat ajansı FBI’ın kanaatine Putin’in yanından karşı çıkması ülkesinde infial yaratmıştı.

‘BOKS MAÇI GÖRMEK İSTİYORLARDI’

Trump bugün Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İstihbaratın üst düzeylerinden çok sayıda insan benim Helsinki’deki basın toplantısı performansıma bayıldı. Putin ve ben, basın toplantısı öncesindeki görüşmemizde birçok önemli meseleyi konuştuk. Çok iyi anlaştık ki bu, bir boks maçı görmek isteyen nefret dolu birçok kişiyi sahiden rahatsız etti. Büyük sonuçlar gelecek!”

Brüksel’deki NATO zirvesi üye ülkelerin daha hızlı bir şekilde milyarlarca dolar katkı yapması sonucu kesin bir zafer olmakla beraber, Rusya ile görüşme, uzun vadede, daha büyük bir başarı olabilir. Bu görüşmeden birçok olumlu şey çıkacak.” (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2018, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER